Yoghurtdressing. Det har knappast undgått någon att kål är min absoluta favoritingrediens, här har jag använt grönkål tillsammans med en annan favorit - kålrabbin
Gör yoghurtsås och sallad. Servera med den krispiga salladen och ringla över tahiniyoghurt. YoghurtsåsBlanda ingredienserna till yoghurtsåsen och smaka av med salt och peppar och finriven vitlök
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. När kålen/rotsakerna kallnat blandar dem till en en slaw (turkisk yoghurt, dijonsenap, fint hackad purjolök salt, peppar och lite honung)
De fyllde jag med finstrimlad mango, avokado, kålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. I onsdags grävde jag fram några pitabröd ur frysen och de fyllde vi med morots- och jordnötsbiffar, grönsaker och en enkel tahinidressing (blanda lite yoghurt med tahini, citronjuice och ev lite vatten)
Sedan var det dags att göra lite sallad som fick bestå av morötter och kålrabbi. För att göra den blandade jag 2 dl turkisk yoghurt med saften och lite rivet skal från en citron
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. När kålen/rotsakerna kallnat blandar dem till en en slaw (turkisk yoghurt, dijonsenap, fint hackad purjolök salt, peppar och lite honung)
Denna dag blev det 2 rödbetor, 4 morötter, 1 kålrabbi, 2 stora palsternackor, 1 stor rödlök som lades på plåten. turkisk yoghurt1 tsk äppelcidervinäger1 tsk olivolja½ tsk salt1 vitlöksklyfta1 dm gurkaBlanda allt utom gurkan. 1 kålrabbi
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!