De fyllde jag med finstrimlad mango, avokado, kålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. I tisdags svängde jag ihop en valnötspesto (ungefär 1 dl valnötter, 0,5-1 dl olivolja, 1 kruka basilika, 1 vitlöksklyfta och 0,5 dl parmesan, mixa ordentligt, salta och peppra och tillsätt mer olivolja om den är för tjock) som jag blandade med färsk pasta, klyftade körsbärstomater, tunt skivad salladslök, grovt hackade pistagenötter och några kluttar med gorgonzola/mascarpone på toppen
Därför vill jag gärna slå ett slag för kålrabbin. Namnet kålrabbi härstammar från tyskans Kohl (‘kål’) samt Rübe ~ (‘rova’) och har inget att göra med judisk präst (rabbin)
Skrapa morötterna och ansa fänkål och kålrabbi. Skär salladslöken i stora bitar och koka i lättsaltat vatten, ca 1 minut. 2 st kålrabbi. 1 st knippe salladslök
portobello och kålrabbi. Tortilla med portbello, sötpotatis, kålrabbi & örtdressing 4 portioner. 2 st kålrabbi, skalade och skurna i strimlor. 4 st skivade salladslökar. 2 st kålrabbi. 4 st skivade salladslökar
Jag toppade soppan med rökt sidfläsk i tärningar, salladslök och parmesanost. Nu hamnade kålrabbin i en grönsakssoppa som blev krämig och god men någon smak av själva knölen kunde inte jag spåra för de andra smakerna vann
Skala kålrabbin och skär den först i skivor och sedan i strimlor. Skölj och ansa salladslöken och skär den i 1 cm bitar. 1 knippa salladslök. 1 kålrabbi
Skala morötterna och kålrabbin i strimlor. 350 gram laxfilé350 gram sej eller torskfilésaften en ½ citron1 knippe salladslök2 morötter1 st kålrabbi2 st selleristjälkar1 zucchini20 gram smörsaltgrovmalen svartpeppar1 dl torrt vitt vin1½ dl fiskbuljong1 kruka basilikaSkölj fiskfiléerna i kallt vatten och torka av dem. Ansa och skölj salladslöken och skär den i 2 cm stora bitar. 1 knippe salladslök. 1 st kålrabbi