dl mjölk. This "Kålrabbi- Brassica oleracea var. Tillsätt varm mjölk under vispning till. gongylodes" post was originally uploaded by Tyra Hallséius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager - Der Küchengarten - La Huerta - Oгород #harvest #skördetid #kålrabbi #recept #kohlrabi #kalarepa
Skala och skär kålrabbi och kålrot i små tärningar, ca ½ x ½ cm. 2 schalottenlökar1 vitlöksklyfta1 msk + 2 msk smör1dl champagne eller torrt vitt vin½ dl champagnevinäger eller vitvinsvinäger2½ dl vatten1 dl vispgrädde1 dl mjölk3 msk konc kycklingfond3 msk finhackad dill. ½ liten kålrabbi, 175 g. grädde, mjölk och fond och låt såsen koka tills ca 2 dl återstår
Blanda mjölken och grädden, smaka av med salt och peppar. Lägg sedan ned kålrabbi och morötterna, låt koka i ytterligare 7-10 min. 1 mindre kålrabbi. Ca 2 dl mjölk
Strimla gurkan, hyvla kålrabbin fint. Vispa den avrunna och mjuka potatisen med varm mjölk, tillsätt brynt smör och vispa till ett slätt och luftigt mos
Mjölken hälls på och allt får koka upp. Jag använder mig av alternativa mjölkprodukter men där kan förstås var och en välja efter tycke, smak och livsstil
Skala och tärna kålrabbin i cm-bitar. Koka under tiden upp smör och mjölk i en kastrull. kålrabbi. Pressa potatisen i en potatispress direkt när den är nykokt, tillsätt smör-mjölken, vispa snabbt ihop till en slät och fin puré och smaka av med salt
Skala morötter, palsternacka och kålrabbi. Skaka samman 1/2 dl av mjölken och mjöl i en redningsbägare. Koka upp resten av mjölken, 2 dl, och buljongtärningen, och tillsätt rotfrukter och grönsaker. 1 st kålrabbi. 5 dl mjölk
Bred svampen över kålrabbiskivorna, strö på osten ochringla resten av margarinet över. Skala och skiva kålrabbin (sellerin) i 1/2-1 cm tjocka skivor. 1 1/2 dl Mjölk