Kålrabbi. Kryddig kalkon med äppelraita och råstekt kålrabbi (4 portioner). 2 st kålrabbi. Skala och skiva kålrabbin tunt, hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs 2-3 minuter på hög värme. 2 tsk ingefära. 2 tsk ingefära
Om jag skulle planera för den här rätten så skulle jag nog ha i sockerärtor, rättika, böngroddar, koriander, thaibasilika, pak soi, kålrabbi, kanske morot osv
Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)
Kålrabbi sådde jag också mängder av som är både min och barnens favoritgrönsak. Vera föredrog sin mat med en dressing gjord på rapsolja, lönnsirap, tamari och ingefära medan Allan gillade både tomatsåsen och dressingen
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. Krydda med salt o peppar och någon örtkrydda (te x basilika eller oregano) eller färsk ingefära och chili
Skala och finstrimla morot och kålrabbi. Blanda sedan dipsåsen - mixa soja, citronsaft, aprikoser, vitlök och ingefära med en mixerstav (och se upp, det stänker en hel del)
Nästföljande rätt var rå kalv med ostron, tryffel från Wiltshire, kålrabbi och äpple. De andra var lakrits samt hasselnötsgelé i förgrunden och ingefära (tror jag) längre bak
De fyllde jag med finstrimlad mango, avokado, kålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. Till vårrullarna hade vi krispig tofu, dipsås (med aprikoser, vitlök, ingefära och pressad citron) och varsin kopp misosoppa