Kålrabbi honung recept

Kålrabbi i currydressing

➥ Lägg honung och salt med pressad citron och vinäger i en rymlig skål, låt stå så att ho­nungen löser upp sig
Kryddig kalkon med äppelraita och råstekt kålrabbi

Kryddig kalkon med äppelraita och råstekt kålrabbi

Finhacka äpplet, lägg i en skål och rör ner yoghurten, honung och pressa i vitlöksklyftan. Kålrabbi. Kryddig kalkon med äppelraita och råstekt kålrabbi (4 portioner). 1 msk ekologisk honung. 2 st kålrabbi. Skala och skiva kålrabbin tunt, hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs 2-3 minuter på hög värme. 1 msk ekologisk honung. 1 vitlöksklyfta Finhacka äpplet, lägg i en skål och rör ner yoghurten, honung och pressa i vitlöksklyftan
Avokado o svampquesadilla

Avokado o svampquesadilla

Skär kålrabbin i stavar och lägg i kallt vatten. Blanda citronsaft skal honung olivolja salt och peppar till citronetten
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

1Lime- och chilisås4 dl crème fraîche 1 limefrukt, skal och saft 2-3 msk sambal oelek 2 klyftor vitlök, rivna 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 msk honung 2 salladslökar, tunt strimlad 1 röd chilifrukt, strimlad 1 kruka färsk koriander, fint hackad. 1Spenat- och kålrabbisallad1kålrabbi, tunt hyvlad 2 salladslökar, tunt strimlade ca 80 g färsk spenat 1 limefrukt, skal och saft 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk fisksås 1 msk strösocker 1 kruka färsk koriander
Koreansk laxtartar med pommes och het dipp

Koreansk laxtartar med pommes och het dipp

Laxtartar500 g rå lax (Salma eller Fröya) 3 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 2 tsk strösocker 3 salladslökar, finstrimlad 0,5 kålrabbi, finhackad svartpeppar, nymalen. Het dipp2 dl majonnäs (av god kvalitet) 2 msk gochujang (eller 1 msk sriracha + 1 msk honung) 2 tsk sesamolja 1-2 krm vitvinsvinäger
Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

Ugnsbakad lax i lime- och chilisås

1Lime- och chilisås4 dl crème fraîche 1 limefrukt, skal och saft 2-3 msk sambal oelek 2 klyftor vitlök, rivna 1,5 msk koncentrerad hummerfond 1 msk honung 2 salladslökar, tunt strimlad 1 röd chilifrukt, strimlad 1 kruka färsk koriander, fint hackad. 1Spenat- och kålrabbisallad1kålrabbi, tunt hyvlad 2 salladslökar, tunt strimlade ca 80 g färsk spenat 1 limefrukt, skal och saft 1 klyfta vitlök, riven 2-3 msk fisksås 1 msk strösocker 1 kruka färsk koriander
Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Det skulle vara något åt pad thai-hållet

Om jag skulle planera för den här rätten så skulle jag nog ha i sockerärtor, rättika, böngroddar, koriander, thaibasilika, pak soi, kålrabbi, kanske morot osv
Få barn och gilla mer raw food

Få barn och gilla mer raw food

Saga älskar majrova och kålrabbi, att sitta och knapra på. Det hon dricker så gott som varje morgon är 1/2 tsk vetegräs i ljummet vatten ( hon vill inte ha det rumstempererade vattnet) och lite honung i, ibland blir det även citron i vattnet
Lyxig kebab

Lyxig kebab

Blanda sedan gräddfil med riven kålrabbi, rivet äpple och pressad vitlök. Tillsätt mjöl, honung och salt
Skördefest

Skördefest

savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. När kålen/rotsakerna kallnat blandar dem till en en slaw (turkisk yoghurt, dijonsenap, fint hackad purjolök salt, peppar och lite honung)
Lördag med tvära kast

Lördag med tvära kast

Blanda honung, soja, balsamicovinäger, ingefära och kryddor i en skål. Under tiden rör ihop lite hallon med socker, honung, en msk balsamicovinäger och lite rom eller svartvinbärsgenever – låt koka ihop på låg värme
Dra ett lägg och rosta ett mos!

Dra ett lägg och rosta ett mos!

Tranbär, honung, senap och kryddpeppar och syran lät jag komma från en inlagd kålrabbi – en söt och mycket god kålsort som jag fallit pladask för

Middagstips till helgen

Biffsallad med kålrabbi Dressing. skala, kärna ur och skär gurkan, kärna ur och strimla paprikan, skär rädisorna, skala kålrabbin och skär i tuna stavar
Hyvlade sommargrönsaker

Hyvlade sommargrönsaker

Ansa alla grönsakerna och skapa betor och kålrabbin. 1 medelstor kålrabbi (ca 100 – 150 g). 2 tsk flytande honung. 1 medelstor kålrabbi (ca 100 – 150 g)