T ex strimlad morot, bönor, riven kålrot eller kålrabbi i bitar. RATATOUILLE I LERGRYTA. En fransk grönsaksgryta, ratatouille, lagad i lergryta är verkligen värd att prövas
Bind ett snöre på varje korvbit koka med i grytan med grönsaker. Skär morötter, kålrabbi och kålrot i 2 cm bitar. 150 g kålrabbi. 150 g morot 150 g kålrabbi 150 g kålrot 200 g spetskål 1 purjolök 900 g wagu falukorv 300 g små potatisar, hela 2 l hönsbuljong
Tillsätt i grytan tillsammans med kålrabbi, morot, kantarellfond och vatten. Skala kålrabbin/kålroten och dela i bitar, och skala och skiva en liten morot
Kålrabbi är ju ett fin grönsak som påminner om potatis. Skala och skär kålrabbin i ”potatis” bitar. Sockerärtor ca 6 gram kh och kålrabbin 4,4. 500 gram kålrabbi. Fräs upp allt i smör i en stekpanna/gryta på medelvärme under ca 5 minuter och krydda efter smak. 500 gram kålrabbi
Vatten och miso ska nu i, liksom kålrabbi, purjo och tranbär. 1 stor potatis i små tärningar  en liten kålrabbi i små tärningar 1 msk färsk rosmarin 2 msk smör 1 msk tomtatpuré 4 cm purjolök (av en tjockis) i strimlor 3 msk miso 1 liter vatten, kanske lite mer 1 näve tranbär 1,5 dl bokstavspasta, okokt 1 msk vit vinäger salt, peppar Fräs rosmarin, smör, potatis och selleri i en gryta så det doftar
Häll i vatten, tomatkross, kålrabbi och morötter samt buljongtärningarna i grytan. Skala kålrabbi och skär sedan morötter, paprika och kålrabbi i lagom stora grytbitar
De fyllde jag med finstrimlad mango, avokado, kålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. Vi beställde mat från thaikrogen runt hörnet och festade till det med vegetariska vårrullar, gryta med röd curry och thaibasilika och pad thai med tofu (vill man göra egen pad thai har jag ett grymt recept här)