1 kålrabbi (ca 250 g). Skala och skär kålrabbin till ca 1 cm tärningar. 1 kålrabbi (ca 250 g). En variant på något jag hittade i en tidning, Allt om mat tror jag det var
Blanda créme fraichen med pressad vitlök, tabasco, salt och svartpeppar. Kålrabbi har använts i mitt kök ett par gånger och jag har gillat det men nu var det länge sedan sist så när jag såg den i butiken härom dagen fick den följa med hem
1Citronglaserad kålrabbi800kålrabbi 50 g smör 1 citron, skal och saft salt olivolja. Torskrygg4 bit torskrygg, utan skinn (à 150 g) salt strösocker smör
Königsberger klopse med potatis och saltad, lövtunn, krispig kålrabbi Från de östra delarna av Tyskland, det som var Preussen och idag ligger i Polen och Ryssland, kommer Königsberger Klopse
Riv pepparroten och bland med crème fraiche, vinäger, senap, salt och peppar. Skär morötter, kålrabbi och kålrot i 2 cm bitar. 150 g kålrabbi. 3 dl creme fraiche. 150 g morot 150 g kålrabbi 150 g kålrot 200 g spetskål 1 purjolök 900 g wagu falukorv 300 g små potatisar, hela 2 l hönsbuljong. Sås50 g pepparrot 3 dl creme fraiche 1 msk rödvinsvinäger 3 tsk dijonsenap
Annat man kan blanda med är rödbetor, kålrabbi, persiljerot och t ex äpplen. Till den här enkla salladen råriver du morot och kålrot samt blandar det hela med äppelcidervinäger, crème fraiche och vitlök
Kålrabbi. Blanda med majonnäs och créme fraiche och ställ svalt. créme fraiche. Koka majrova och kålrabbi i ca 3 minuter och rädisorna i 1 minut i lättsaltat vatten
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Rödbetsbiffar (riv halvkokta rödbetor med lite råpotatis, ett ägg, salt o peppar), servera med cremefraiche blandad med fint hackad gul lök och ris/bulgur/quinoa