Lägg i fisk, skaldjur, tomater och fänkålsdillen. Fräs i en panna, morot, purjo, palsternacka, kålrabbi, fänkål och vitlök ca 3 min. 100 g tärnad kålrabbi. 100 g strimlad fänkål + ev fänkålsdill
savoykål, fänkål, grönkål, majrova, kålrabbi, svartrötter. *Stuva, dvs blanda ihop mjöl, gräddmjölk, salt och peppar, blanka av med smör och smaksätt gärna med muskot eller fänkål
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi. Inte alltid blasten finns just nu, men vad som finns och vad som verkligen är en bortglömd delikatess, det är fänkålsdill
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi m. Inte alltid blasten finns just nu, men vad som finns och vad som verkligen är en bortglömd delikatess, det är fänkålsdill
Skrapa morötterna och ansa fänkål och kålrabbi. 1 st fänkål. 2 st kålrabbi. Skär i bitar och koka i en kastrull med lättsaltat vatten, ca 5 minuter, beroende på storlek
Fänkål är visserligen inte i säsong nu, vilket däremot både kålrabbi och blodapelsin är, men ibland har jag inte hjärnan med mig när jag handlar utan tar det som ser gott ut i hyllorna och som jag inte heller ätit på länge