Blandningen av vinäger och citron ger balanserad syra med fin fruktighet. ➥ Halvera kålrabbin, lägg halvorna med snittytan neråt och skär bort den yttersta halvcentimetern med vass kniv
1Citronglaseradkålrabbi800kålrabbi 50 g smör 1 citron, skal och saft salt olivolja. Torskrygg4 bit torskrygg, utan skinn (à 150 g) salt strösocker smör
Skala kålrabbin. Lägg ut kålrabbin på salladen och strö över krutongerna. Lägg i en skål med 4 msk olivolja, salt peppar och saften från en halv citron
Lägg kålrabbin i små öar runt om. 1 kålrabbi. 10,5 citron. 1salt och pepparSkala kålrabbin och skiva den tunt på en mandolin. Lägg i en skål och häll på 2 msk olivolja, en skvätt citronsaft och en nypa salt. Avsluta med solrosfrön, 4 msk olivolja, några droppar citronsaft, salt och peppar
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi m. Skölj citron och riv av skalet och pressa ur saften. Blanda samman bulgur, grönsaker, kikärtor, citronsaft, zest, olivolja, salt och rikligt med rosépeppar
majrova, kålrabbi, savoykål, grönkål och fänkål. Mums grillad snabbgravd lax med dill- och citronmajonäs, en sallad med sparris, mozarella och nyklipt gräslök
Saga älskar majrova och kålrabbi, att sitta och knapra på. Masserad kål ( med salt, citron och olivolja), fintstrimlad är vanligt förekommande på vårt middagsbord