Skala och mortla eller hacka vitlöken med basilikan, både stjälkarna och bladen, till en grov röra. Kombinationen av den syrliga och knapriga kålrabbin, det feta smöret och den lite tyngre gnocchin är grym
Här hemma kan du gratis plocka kirskål, späda maskrosblad eller använda blast av rädisa, rödbeta eller kålrabbi (råvaror man oftast slänger utan att ta tillvara)
Vill du ha det mer som dipp till råa grönsaker som t ex krispiga stavar av kålrabbi (vilket jag åt som mellanmål en dag), eller till och med såsigare variant, så späd ut med mer kokosmjölk eller vatten/buljong till önskad konsistens
Nypotatisarna fick sällskap av rå blomkål i stekjärnet de sista minuterna och på en tallrik vid sidan låg en marinerad sallad med bland annat kålrabbi och rädisor
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi. ) sitter det blad som ser ut som dill. Dessa småblad brukar kallas för fänkålsdill och har massa god smak i sig
Alltså blasten på morötter, rödbetor, kålrabbi m. ) sitter det blad som ser ut som dill. Dessa småblad brukar kallas för fänkålsdill och har massa god smak i sig
Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi