Biffar (stor bunke). Servera färsbiffarna med den rostade potatisen, salladen och en klick dragonsmör. Skala och skär 1 kålrabbi i tunna strimlor. Forma färssmeten till 4 biffar. Smält ½ msk smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida. 25 g + ½ msk smör1 tsk dragon1 tsk + 3 msk olivolja2 vitlöksklyftor300 g potatisca 700 g sötpotatis1 tråg mangold, 70 g1 kålrabbi200 g morötter, 2-3 st½ ask mixtomater, 150 g½ msk vitvinsvinäger2 msk ströbröd1 ägg500 g lammfärs
Königsberger klopse med potatis och saltad, lövtunn, krispig kålrabbi Från de östra delarna av Tyskland, det som var Preussen och idag ligger i Polen och Ryssland, kommer Königsberger Klopse
Biffsallad med kålrabbi Dressing. skala, kärna ur och skär gurkan, kärna ur och strimla paprikan, skär rädisorna, skala kålrabbin och skär i tuna stavar
De fyllde jag med finstrimlad mango, avokado, kålrabbi, purjolök, morot och ärtskott. I onsdags grävde jag fram några pitabröd ur frysen och de fyllde vi med morots- och jordnötsbiffar, grönsaker och en enkel tahinidressing (blanda lite yoghurt med tahini, citronjuice och ev lite vatten)
Täck över osten med färs och forma till biffar. Linda bacon runt biffarna. Lägg biffarna på rotfruktsbädden och stek i mitten på ugnen, ca 25 minuter. 5 st kålrabbi
Skala och skär kålrabbi och morötter i bitar. Servera såsen till biffarna och eventuellt kokt potatis. Fukta händerna med vatten och forma färsen till 9 runda biffar. Lägg biffaran ovanpå grönsakerna och stek i ugnen, ca 20 minuter. 1 st kålrabbi
Ta ut biffarna så att de har en rumstemperatur gnid in kryddblandningen. Skala och skiva potatis i 5mm och kålrabbin i ca 3 mm tjocka skivor. 700 g biff. 400 g kålrabbi
Ta ut biffarna så att de har en rumstemperatur gnid in kryddblandningen. Skala och skiva potatis i 5mm och kålrabbin i ca 3 mm tjocka skivor. 400 gram kålrabbi. 700 gram biff
Ta ut biffarna så att de har en rumstemperatur gnid in kryddblandningen. Skala och skiva potatis i 5mm och kålrabbin i ca 3 mm tjocka skivor. 400 gram kålrabbi. 700 gram biff
Skala och finstrimla kålrabbin. 1 kålrabbi. Forma färsen till 2 biffar. Lägg över i en ugnsform och tillga klart mitt i ugnen 10-12 minuter, eller tills biffarna är genomstekta. 1 kålrabbi 1 kruka mynta
Biffar (stor bunke). Servera färsbiffarna med den rostade potatisen, salladen och en klick dragonsmör. Skala och skär 1 kålrabbi i tunna strimlor. Forma färssmeten till 4 biffar. Smält ½ msk smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme i 5 min/sida. 1 kålrabbi