Vi tog det vi hade hemma, bl a mina egna frilandsodlade vita miniauberginer som jag är superstolt över, men listan över vad som fungerar är lång, t ex alla sorters lök, vårlök och purjo, många sorters svamp (kanske inte alltför smakrik, bara), morot, palsternacka, paprika, vitkål, savoykål, broccoli, blomkål, vattenkastanjer, bambuskott, minimajs, rädisor, rättika, kålrabbi, aubergine, zucchini, asiatiska bladgrönsaker typ pak choi
Kålrabbi. Lammtartar, buffelyoghurt med torkad lavendel, kummin & rökt aubergine. Igår var det så äntligen dax, besöket på Frantzen/Lindberg som jag fick i 40 års present skulle äntligen bli av
Och så en sallad av frissésort med skivad kålrabbi och äpple, lite rostade frön och vinägrett. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en panna och stek auberginen ordentligt gyllene
1 aubergine. 1/2 kålrabbi. Tärna 1 aubergine (1x1 cm stora bitar). Fräs auberginen på hög värme 5-6 min. Fyll 1 förp färska lasagneplattor med aubergineröra. Skala och skär 1/2 kålrabbi i tunna strimlor. 1 aubergine. 1/2 kålrabbi
I original receptet använder man potatis, men jag bytte ut potatisen mot kålrabbin. Aubergine. Kålrabbi. alla mått är ca mått)1 aubergine1kålrabbiskogschampinjonerpaprika (jag tog vit paprika, det var mycket bra pris på den i affären)fläskfilé eller benfri fläskkotlett1 buljongtärning (jag beställer alltid från LCHFbutiken) + 1 dl varmt vatten1 dl majonnäs/smetanapepparfinhackad persiljakryddor efter smakSå här gör Du. 1 aubergine. 1 kålrabbiskogschampinjonerpaprika (jag tog vit paprika, det var mycket bra pris på den i affären)fläskfilé eller benfri fläskkotlett
kålrabbi, rödbetor, och en massa andra godsaker. och aubergine, och majs inte minst, det brukar vara roligt att plocka på självplock i början av hösten