Kålpudding. Ställ in kålpuddingen i ugnen igen för de sista minuterna. Kålpudding äter jag då och då men kåldolmar, en annan favorit, åt jag senast när jag var i London och jobbade 1998. 1/2 rödlök. 1/2 rödlök
Bryn kål, rödlök och vitlök i rapsolja i en stor stekpanna. Minns inte när jag åt kålpudding senast. Vi hade ett halvt rödkålshuvud hemma, så jag sökte lite planlöst på ”rödkål recept” och hittade till Röd kålpudding hos ICA
Kvällen försvann och middagen fick därför bli kålpudding från en låda ur frysen. Lägg broccolin i en serveringsskål tillsammans med rödlök, granatäppelkärnor, russin och solrosfrön
Rosta valnötterna och vitlöken lite lätt, hacka och bryn rödlöken. 1/2 rödlök1 paket tofu. Resterna av kålhuvudet i mitten är blad som är för små för kåldolmar de kan du hacka grovt och koka 20 minuter till och spara till kålpudding, brunkål, stuvad vitkål eller frysa in. 3 vitlöksklyftor 1/2 rödlök
Vanligtvis serveras den i ugnsfast form, men jag tycker det är trevligare att vända upp den på ett vackert fat och servera med sallad av tomat, persilja och rödlök
Som sagt allt med färs funkar – köttfärssås, kålpudding, zucchinilasagne och frikadeller i tomatsås. Finhacka lite rödlök, chili, vitlök som ska blandas med lax och citron/limesaft
Häll över kålpuddingen. 1 rödlök. Finhacka löken och strimla vitkålen fint. Blanda med köttfärsen. Salta, peppra och blanda i sirapen, ägget och vattnet