Smält smör och ha över kålpudding och potatis på tallriken. Lägg köttfärsen i en bunke och blanda den med 6 dl mjölk. Kålpuddingen skall vara i ugnen i 1 timma. 6 dl mjölk
Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. 1 dl Arla® mjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl kokt vitt ris 800 g vitkål 25 g Arla® Svenskt Smör 2 msk sirap ½ tsk salt 1 dl vatten 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 300 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ägg 1 dl Arla® mjölk
Blanda riset med lök, färs, kryddor, ägg och mjölk. 1 dl Arla® mjölk. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1½ dl kokt vitt ris 800 g vitkål 25 g Arla® Svenskt Smör 2 msk sirap ½ tsk salt 1 dl vatten 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 300 g blandfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 ägg 1 dl Arla® mjölk
Tillsätt mjölken och låt koka i 20 minuter. 2 dl mjölk. Koka risgrynen med vatten och smör i 10 minuter. Strimla kålen och fräs i omgångar i en stekpanna med smör
Eventuellt en skvätt mjölk/vatten. Så här kommer ännu ett, vegetarisk kålpudding. Ta av kastrullen från plattan och tilsätt ägget, ris och eventuellt mjölk/vatten tills färsen fått en smidig konsistens
Blanda med mjölk, ströbröd och lök och kålfräset. 2 dl mjölk. Skär ut stocken på kålhuvudet. Förväll kålhuvudet i lättsaltat vatten 10–15 minuter (den längre tiden för vitkål)