Sila skyn från formen och koka upp med grädde och en skvätt soya. Det bästa med vitkål är att den är billig, räcker länge och det finns många alternativa maträtter man kan göra med den
Salta och peppra efter smak och servera med lingonsylt. Sedan blanda köttfärs och kål och fräs på allt i en stor gryta i smör, gärna i en gjutjärnagryta och dutta ner kinesisk soya och en burk crème fraiche
Sila skyn från formen och koka upp med grädde och en skvätt soya. Jag gör dock en sak lite annorlunda och det är att jag har lök i receptet som får stekas med vitkålen
Fördelen med den här varianten av kålpudding är, förutom att det går lite snabbare än kålpudding i ugn, att på det här sättet får såsen samsas medkålpuddingen i stekpannan och det blir därmed mindre disk och godare sås tycker jag
Bryn i rikligt med smör. Mammas kålpudding är den bästa. 1 – 1½ dl matlagningsgrädde + lite colorit soya. Efter 30 minuter häller du över grädde som har ”färgats” med colorit. 1½ dl matlagningsgrädde + lite colorit soya
Idag testades Kålpuddingen som fanns i Kryddburkens blogg. Blanda färsen med övriga ingridienser. Smörj en ugnsfast form och täck formens botten med ett lager vitkål
500 g blandfärs1/2 mellans stort vitkålshuvud 1/2 dl grädde2 msk kalvfond1 gul lök Hacka o Stek mjukSirapSalt o pepparBlanda köttfärsen med grädde,fond, den stekta löken o salt o peppar. Ta all spad från kålpuddingen, rör ut med tillsätt 1 dl grädde o 1 dl mjölk eller (2 dl cream fraiche ) 1 msk kalvfond soya för färg, 1 tsk gele ,salt o vitpeppar ,små låt koka i 10 min. 1 msk kalvfond soya för färg,
Blanda salt, peppar och ägg med köttfärs i en separat skål. Bland annat har jag gjort kålpudding. Täck över med aluminiumfolie om kålen mörknar efter en stund
Börja med purjolökssalladen. Kålpudding. Blanda med olivolja, vatten och saften från citronen. Kålpudding. Blanda färsen med ägg, fond, soja och peppar