Kålpudding har alltid varit en av mina favoriträtter och nu när jag inte äter kött längre är det tråkigt att inte kunna göra en hederlig, gammal kålpuddingmed brunsås och rårörda lingon
Vill man hellre kanske ha kålpudding. Linser som smaksätts med ingefära, kokosmjölk, curry och en touch av hetta blir en otroligt god middag som dessutom har en otroligt vacker färg
Blanda kål, linser och lök med hasselnötter och tomatpuré. En husmanskostklassiker jag starkt ogillade som barn, men som jag nu, några år senare testade i ny tappning och med fantastiskt resultat
Servera kålpuddingenmed kokt potatis och lingonsylt. Blev väldigt god och ännu godare var den dagen efter, så den passar perfekt att ha med sig i lunchlådan
Hasselnötterna bidrar med både crunch och smak och linserna får utgöra den vegetabiliska proteinkällan istället för färs som det så ofta är i kålpudding
Servera kålpuddingenmed kokt potatis och lingonsylt. Blev väldigt god och ännu godare var den dagen efter, så den passar perfekt att ha med sig i lunchlådan
Tillsätt resten av fettet och fräs löken tillsammans med curry på svag värme. Lägg sedan i de rensade och sköljda linserna och häll på drygt hälften av buljongen
Jag brukar äta den som den är med lingonsylt, men om man vill kan man servera kokt potatis och någon sås till, så att den blir mer lik "vanlig" kålpudding
laga pasta i tomatsås, pastasallad med tomfisk, linssoppa, köttfärssås med champinjoner, risgrynsgröt, vitkål & morotssallad, potatissoppa, pastagratäng med köttfärs, makaronipudding med skinka, skinksås till pasta, potatisgratäng med skinka, korvgryta medlinser o lök o morot, carbonara, kroppkakor, köttfärsbiffar med linssallad, omelett, vitkålssoppa, kålpudding etc etc…