Jag kunde knappt sluta äta för det är ju så otroligt gott medköttfärs och vitkål. Servera kålpuddingenmed såsen, lingonsylt, kokt broccoli och/eller potatis
4 portioner Du behöver 500 g nötfärs 75 g smör 1/4 vitkålshuvud 1 gul lök 2 dl grädde salt, vitpeppar, kött och grillkrydda Gör så här 1. Ställ in i ugnen på 200 grader tills kålpuddingen kokat ihop. Servera med gräddsås och lingonsylt 4 portioner D
Kålpudding har alltid varit en av mina favoriträtter och nu när jag inte äter kött längre är det tråkigt att inte kunna göra en hederlig, gammal kålpuddingmed brunsås och rårörda lingon
Anki hade riktigt svårt för kålpudding och kåldolmar ett tag, stod inte ens ut med lukten av det, efter att en gång ha käkat kåldolmar och sedan blivit dålig
Servera tillsammans medkålpuddingen och kok potatis. Smöra en ugnsform och varva sedan vitkål och färsblandningen i formen, avsluta med ett tlager av vitkål på toppen
Hemma i köket strimlar och fräser du kålen och blandar köttfärsmed grädde och kryddor. Nästa gång du går där i affären och letar grönsaker… Trava iväg till hyllan med kål, men hoppa över den dominanta vitkålen
Nu blev det inte så himla många dolmar, så av de små innerbladen på kålhuvudet så gjorde jag en liten kålpudding som sonen åt istället (efter att kålen skrapats bort)
Det är en flirt med både kålpudding och dillkött som blev fantastiskt gott. Pudra mjölet över köttet. Pressa citronerna i stekpannan och vispa ur med kycklingbuljongen
Det gäller exempelvis kalops, dillkött, kålpudding, mustiga grytor och sådant. Det fina med den är att den kan användas direkt i varma maträtter och behöver sedan bara ett uppkok