Kåldolmar/ och kålpudding. Då gör man en Kålpudding i en ugnsform. Kåldolmar är höstmat. Servera potatis, sky el gräddsås och lingon till kåldolmarna/kålpuddingen
Kålpudding. Inte så att jag åt det på en restaurang, utan en av tjejerna jag bodde tillsammans med hade besök av sin föräldrar och mamman tog då med sig nedfrusna kåldolmar
Av resterande kål blir det en kålpudding att stoppa i frysen (receptet delade jag i augusti). Idag blev det en hel långpanna med kåldolmar - en riktig höstklassiker
Nu blev det inte så himla många dolmar, så av de små innerbladen på kålhuvudet så gjorde jag en liten kålpudding som sonen åt istället (efter att kålen skrapats bort)
Självklart är det lite mera jobb än med kålpudding, men smidigare med städningen för när man hackar kålen till pudding tycker jag att det finns kål överallt i köket
Anki hade riktigt svårt för kålpudding och kåldolmar ett tag, stod inte ens ut med lukten av det, efter att en gång ha käkat kåldolmar och sedan blivit dålig
Blanda smält smör, soja samt sirap i ett glas och pensla eller ös över kåldolmarna. När du ska servera kåldolmarna så bryner du dem runt om i lite smör och serverar ev