Premiär för att göra kålpudding med andra ord =). Kålpudding direkt från ugnen - mums =). Kålpudding tillsammans med kokt potatis och hemgjord lingonsylt
Kålpudding är så otroligt gott. Min och Alfreds kålpudding är bäst. 200g nötfärs +200g fläskfärs. Varva färs och kål i en smord form, avsluta med kål och grädda kålpuddingen i cirka 45 minuter. 200g nötfärs +200g fläskfärs
Servera kålpuddingen med lingon och eventuellt kokt potatis. 500 g fläskfärs. 1 st vitkålshuvud 500 g fläskfärs 1 dl grädde 100 g grötris (kokt i mjölk och 2 kalvbuljongtärningar) 0,5 dl kallt vatten 1 st gul lök (finhackad) 3 msk ströbröd 5 st ansjovis 1 msk sirap kryddpeppar, mald salt peppar smör
Direkt dök ett av mina absoluta favoritrecept från den svenska husmanskosten upp – Kålpudding. 800 g fläskfärs. 1 dl kålspad från kålpuddingen. 800 g fläskfärs. 1 dl kålspad från kålpuddingen
Efter 45 minuter har du en gratäng med mild kål och fyllig köttfärs – som kålpudding, men fräschare och utan den där meningslösa sötman. 500 g blandfärs (eller fläskfärs eller kalvfärs)
Blanda fläskfärsen med resten av kålen som är kvar i grytan. Kålpudding på annat sätt. Kålpudding. 500 g mager fläskfärs eller blandfärs. 500 g mager fläskfärs eller blandfärs
Av resterande kål blir det en kålpudding att stoppa i frysen (receptet delade jag i augusti). 7 hg fläskfärs eller blandfärs. 7 hg fläskfärs eller blandfärs