Smaksätt med sirap, ättika, salt och vitpeppar. Något som jag lagar alldeles för sällan är kålpudding. Om ni liksom jag har lite dåliga minnen av kålpudding sedan skoltiden, så ska ni ändå ge den här en chans
Vitkål har också fått lite dåligt rykte från skoltiden då, tyvärr, husmansdelikatesser som kåldolmar och kålpudding, fick sig en känga av skolköken, men just de rätterna står högt på min husmanslista
Ringla över sirap och ättika, ställ därefter kålen åt sidan. Kålpudding är nog att betrakta som en svensk klassiker, idag är det dessvärre en ganska så bortglömd rätt, vilket är synd då det är en ”allt i ett rätt” och en rätt som är lätt att förbereda för att sedan bara värma på
Häll på vatten, ättika, peppar och persilja. Står det kålpudding på en lunchmeny så måste alternativet vara isterband för att jag över huvudtaget skall överväga att överge puddingen