Kåldolmar recept

KÅLDOLMAR

KÅLDOLMAR

Här kommer iallafall ett lättare recept på Kåldolmar. Sila skyn efter kåldolmarna och tillsätt köttbuljong så att det blir sammanlagt 2 dl
Kåldolmar med sås och potatis.

Kåldolmar med sås och potatis.

Skär ut stocken ur kålhuvudet och koka kålen i saltat vatten tills den börjar mjukna. Ta upp kålhuvudet och lossa försiktigt fina blad
Kåldolmar

Kåldolmar

Gör så här. Kåldolmar. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint

Klassiska kåldolmar

Det här är ett riktigt gammaldags recept på kåldolmar. Kåldomar är klassisk husmanskost, om något. Ett av husmanskostens paradnummer
Kåldolmar med gräddsås och lingon

Kåldolmar med gräddsås och lingon

1st vitkålshuvud. 500g blandfärs. 1st ägg. 1dl vispgrädde. 1+1dl kokspad från vitkålen. 3msk finhackad lök. 6g salt
Kåldolmar

Kåldolmar

Lägg över kåldolmarna i en ugnsfast form och ringla över sirap. Skär ur rotstocken ur kålhuvudet och koka kålhuvudet med roten uppåt
Kåldolmar

Kåldolmar

Lägg kåldolmarna tätt med skarven nedåt i en smord form och pensla dem rikligt med Milda Culinesse. Stek kåldolmarna i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills de har fått fin färg
Kåldolmar

Kåldolmar

Servera kåldolmarna rykande heta. 1Kåldolmar1 vitkålshuvud, eller savoykål eller spetskål 1 gul lök smör, till stekning 1 kokt kall potatis eller motsvarande mängd mos 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 800 g blandfärs 2 ägg 4 msk kikkomansoja 2 msk ljus sirap 2 msk konc kalvfond salt peppar 2 msk smält smör 1 msk farinsocker
Klassiska kåldolmar

Klassiska kåldolmar

Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl grötris 1 dl vatten 2 dl mjölk 1 vitkålshuvud (12 fina blad) 1 stor gul lök 1 msk smör 300 g blandfärs 2 ägg 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar matfett (till formen) 1 msk smält smör (att ringla över) 2 msk ljus sirap 4 dl kålspad (från kokningen) 2 msk konc kalvfond 2 tsk majsstärkelse Till servering potatismos rårörda lingon pressgurka Lägg till i inköpslistan
Kåldolmar i långpanna

Kåldolmar i långpanna

Idag blev det en hel långpanna med kåldolmar - en riktig höstklassiker. Tänk att det godaste som finns kan vara så billigt
Nästan Kåldolmar

Nästan Kåldolmar

Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål. Här kommer en variant av kåldolmar fast i form av biffar som toppas med stekt sötad vitkål
Kåldolmar med gräddsky

Kåldolmar med gräddsky

Häll såsen över kåldolmarna och fortsätt grädda ca 15 min. Gör så här. Skär bort hela den grova mittstocken ur kålen
Kåldolmar

Kåldolmar

Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott. Det tar tid och är lite omständigt att göra kåldolmar, men det är ju himla gott