På samma sätt som att tanken om lasagne bara blir pasta med någon sås. Men savoykål är faktiskt en något snabbare väg till dolmen, och även mycket gott
Jag har gjort nån variant tidigare medsavoykål, men det var första gången jag gjorde kåldolmar. Det är ju lite meck med att göra kåldolmar, det kräver ju rätt mycket tid, inget man slänger ihop efter jobbet direkt, men idag har vi varit lediga så det passade perfekt
Savoykålen är som ett smycke i sig med de vackra bladen. Savoydolmar med trattkantareller och linser. De vegetariska dolmarna var gjorda på savoykål och det är lite oklart vad fyllningen exakt bestod av
Täck kastrullens botten med några vitkålsblad för att undvika att kåldolmarna bränns vid. Ta en stor kastrull som kan rymma hela vitkålen och fyll till hälften med vatten
Fäst dolmarna med en tandpetare och lägg dem i buljongen tillsammans med resterande fisksås. Dela savoykålsbladen på hälften och skär bort den vita stocken
Ikväll blev det en riktig retrorätt till middag, kåldolmar. Här har precis ett ordentligt åskväder passerat med riktiga skyfall, Busen visste inte om han skulle vara rädd eller nyfiken