Jag var sugen på att äta vitkål till. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk. Stekt vitkål är ju grymt gott det och något jag gärna gör som tillbehör till alla möjliga maträtter
Med hem i ryggsäcken hade han nämligen sommarvitkål och eftersom han vet hur mycket frugan gillar den där späda, krispiga kålen kände han sig extra nöjd
Ekologiskt vitkålshuvud. Rostad kål med vinägrett gjord på senap och gräslök. Häll vinägretten över kålen när den är varm och ät direkt som en rätt till maten
Stuvad vitkål. Häll av vattnet och låt kålen rinna av i ett durkslag. Ansa och skär vitkålen i bitar. Blanda ner kålen i kastrullen och låt allt bli varmt
Problemet med vitkål är priset. Så här skriver Lisa Förare Winbladh om sin älskade kål. I själva verket är färsk vitkål en delikatess i paritet med sparris
Gräddkokt vitkål eller spetskål och savoykål för det funkar med nästan alla kålsorter. Nu när kålen är riktigt färsk är det ju supergott med den späda gröna kålen