Kål och vin recept

Kål i vin - istället för surkål

Kål i vin - istället för surkål

Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Fläsk och kål i wok

Fläsk och kål i wok

Lägg det strimlade köttet i en skåloch slå på vinetoch vitlöken. strimla spetskål, gul lök och morötter
Spetskål med vin, citron och honung

Spetskål med vin, citron och honung

Ta ut pannan ur ugnen och ta upp kålen. Skär kålen i fyra klyftor. Avsluta med att smaka av med salt och eventuellt lite mer honung
Lammfile med gräddstuvad kål och rödvinsky

Lammfile med gräddstuvad kål och rödvinsky

Skär upp o servera med kål, tomater , sparris o färsk timjan. Smält socker, häll på vinoch fond koka till hälften, blanda i sky från kött, red av med maizena, rör ner smör, krydda
Bönragu med savoykål och vitt vin

Bönragu med savoykål och vitt vin

Fräs vitlök, lök, morot, kål, chili och sardellcreme i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och timjan
Five spice anka med rostad kål och karamelliserad apelsin

Five spice anka med rostad kål och karamelliserad apelsin

4 ankbröst 1 spetskål (gärna röd) 1 spetskål 2 msk five spice 1 ask mungbönor. Sås2 apelsiner, strimlat skal och filé 2 dl kalvfond 2 msk smör 1 gul lök 2 klyftor vitlök 2 citrongräs 3 msk rörsocker 1 dl vitt vin 2 tsk sherryvinäger salt peppar
Biff med korv, äpple, kål och lök

Biff med korv, äpple, kål och lök

Strö över socker ochvinägeroch karamellisera. torrt vitt vin. Kålterrin Putsa spetskålen från de gröna och tjocka bladen, spara dem till såsen