Att servera kålen som bädd till olika korvar, grisstek och som här på bilden ugnsstekt fläskkött (revben utan ben), som är kryddat med ingefära, stekt anka, gås och fasan passar perfekt
Till grytan serverade jag ugnsbakad vitkål. En liten slatt vitt vin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan
Den blir väldigt god tillsammans med kål, både så här och i kalla sallader. Till korven gjorde jag en god variant av kål, som fick bräsera mjuk i Rieslingvin
Höj då värmen och tillsätt vinet eller ölet och låt det koka in i ca två minuter. Riv grönkålenochsvartkålen i mindre bitar med händerna, ta inte med stjälken
Skär upp o servera med kål, tomater , sparris o färsk timjan. Smält socker, häll på vinoch fond koka till hälften, blanda i sky från kött, red av med maizena, rör ner smör, krydda
Vik samman kålbladenoch lägg vid sidan om. Börja med att bena ur makrillen och dra av skinnet. Salta makrillen mycket lätt på skinnsidan och ställ åt sidan
Jag ville dock pimpa tillbehören lite mer så istället för bara spenat, gjorde jag en svårtkålssallad med buffelmozzarella och rostade solrosfrön och mandlar