I helgen lagade jag till en fantastiskt nyttig köttfärsgryta med kål och rotsaker i Crock-Pot. Savoy-kålen böts dock ut mot vanlig vitkål då det var vad som fanns hemma
Kryddade gjorde jag denna gång med en kryddblandning från Oil & Vinegar, Wild Garlic Mix som innehåller tomatflagor, ramslöksblad, majsstärkelse, salt, paprika, basilika, oregano, vitlök och lök
färska kryddor som timjan, basilika, oregano, salvia…. Smørstekt kål. Jeg foretrækker spidskål (spetskål) frem for savoykål – den er jo nemmere og hurtigere at skylle (skölja)
Frasiga halloumi- eller tofutacos med ananassalsa, inlagd kål och jalapeñomajonnäs. Kombinationen av söt nektarin, syrlig ricotta, fyllig och krämig balsamico, örtig basilika och umamig parmesan är en höjdare kan jag lova
Ansa och halvera brysselkålen. Goda fyllningar är ett enkelt sätt att variera köttfärslimpan – här hittar du en smakrik fyllning på oliv, soltorkad tomat och basilika
Några blad färsk basilika. Som grund kan man säga att det var rödkål och apelsin och detta toppades med rostade valnötter och en honungsolja, snabbfixat och väldigt smaskigt
Hacka soltorkade tomater, skär bort basilikan med stjälkarna från krukan. Dra kålen i små bitar från stjälken, lägg den i en bunke och pressa citronen över
Krydda gärna med kryddor du tycker om, hacka ned färsk koriander eller basilika för extra smak. Riv moroten och kålen grovt, alt hacka/strimla vitkålen
lite färsk basilika till garnering. Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader