Strimla vitkålshuvudet i en matberedare. Koka upp vattnet & häll det över kålen. Tillsätt alla ingredienserna ”dressingen” i en rymlig skål och rör om, lägg i kålen och rör om väl
• Strimla vitkålen och lägg i ett durkslag, häll över kokande vatten. ½ msk ättika. • Lägg kålen i en bunke och häll över olja, vinäger, salt och peppar och rör om
Skölj av saltet ordentligt, häll på ättikan och vänd runt så att all kål blir täckt. I ett gammalt nummer av Mer Smak finns det ett helt gäng med recept från Falafelbaren i Stockholm, och när vi gjorde falafel förra veckan provade jag några av dem - bland annat den här snabbsyrade rödkålen som var alldeles perfekt som tillbehör
Det är bara att köra med soja, sirap och ättika. 1750 g vitkål, hackad. 11 tsk ättika. 1Kålsoppa1,5 l grönsaksbuljong (eller köttbuljong) 750 g vitkål, hackad 0,5 gul lök, hackad 2 msk soja 1,5 msk mörk sirap 1 tsk ättika 2 msk smör. 1Frikadeller200 g kalvfärs (eller fläskfärs) Vit och svartpeppar, några bra varv med kvarnen 0,5 tsk salt 1 socker, gnuttaFräs kålen och löken i smöret tills det nästan får lite färg
Fyll en gryta med vatten, och häll i ättikan, lägg därefter i surkålshuvudet. Skär ut mitten på surkålshuvudet, då det blir lättare att dela på bladen senare
Strimla och skölj kålen. Tillsätt ättika och salt. Rödkålssallad med apelsin och pumpakärnor,. Rödkålssallad med apelsin och pumpakärnor, 6 port300 g rödkål1 stor morot1 apelsin1 tsk honung1/2 kruka koriander4 msk rostade pumpakärnor (rosta enkelt själv i torr, het stekpanna)2 msk olivolja1/2 tsk salt1 krm peppar1. 300 g rödkål