Kängurufile recept

Helstekt kängurufilé med stomp

Helstekt kängurufilé med stomp

Gör så här. Kött. Bryn kängurun i smör i en stekpanna och krydda med salt och svartpeppar. Efterstek i ugnen, 100 grader, till en innertemperatur på 56,5 grader
Julkryddig känguru

Julkryddig känguru

Jag arrangerade en liten provning med australiensiska viner i fredags. Googlade runt på vad för mat man kunde servera som var typiskt för Australien

Stekt kängurufile med krämig majs

Ca 600g Kängurufilé 2 msk grovhackad timjan 25g torkad karljohansvamp 2 vitlöksklyftor, tunt skivade 3 * 30g smör hackade i tärningar Tryffelolja 125m portervin 2 stora Portobello svamp 2 kkp majskorn 2kkp grädde 50g shiitake svamp tunt skivat 1 kkp

Kängurufilé med senapssås

Tips. Det är viktigt att inte tillaga känguru för länge, då kan det bli segt. Det skall vara lite rött. Putsa köttet fritt från hinnor

Marinerad kängurufilé

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i filéskivorna. Marinera minst en natt, gärna ett dygn, i kylskåp