Källarfranska recept

4 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Mums. Detta brödet gjorde jag i måndags kväll och stoppade in i ugnen i går morse. Fint recept som kommer från finastekryddburken
3 Spara
Källarfranskor

Källarfranskor

Vad säger ni, gillar ni nybakat bröd. Gillar ni källarfranskor. Då har ni hittat rätt för de här är fantastiskt goda och så enkla att göra dessutom
1 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Hembakat bröd är något av det bästa jag vet (tyvärr inte nyttigt alls) men så gott. Ibland vill man ”lyxa” till det lite extra på helgerna och då passade jag på att innan lillasyster kommer till världen att se till att det finns i frysen att ta fram till helgfrukosten
1 Spara
Källarfranska

Källarfranska

ca 24 stycken. Gör så här. 1. Rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet. Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt, och rågsikten
1 Spara
Källarfranska till helgfrukost

Källarfranska till helgfrukost

Jaha, då får vi se om det blir nån storm här på ön som det varnas om. Inte ännu i alla fall, visst blåser det småspik ute men vi är vana vi lite hårdare vindar än såhär… Hoppas vi slipper bli strömlösa bara
1 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Smält matfettet, häll på mjölken och värm den fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst
0 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Källarfranska. Vad är väl inte bättre än att få vakna till färskt hembakat bröd till frukost. Dessa bröd går alldeles utmärkt att kalljäsa under natten för att på morgonen gräddas
0 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Dessa källarfranska är en sådan deg. En liten rolig berättelser om källarfranska är att de har fått sitt namn av att de fick jäsa i källare över natten därav källarfranska
0 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Jag tror mig ju alltid att ha hittat det bästa receptet på bullar eller bröd haha. Då jag bara älskar nybakat så är jag ju inte speciellt kräsen om man säger så
0 Spara
Källarfranskor

Källarfranskor

Jisses vad solen steker på, satte mig en stund på altanen iklädd jeans och tröja och varmt blev det. Äntligen, kanske kan shorts och linnesäsongen börja snart
25 Spara
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig
4 Spara
Bullar i trängsel

Bullar i trängsel

Men då måste även två plåtar in i ugnen, så jag brukar trycka ihop alla bullarna på en plåt. Men detta är ett sätt att lura maken lite, för han vill helst ha bullar och inte rutor från ett långpannebröd
1 Spara
Avokadoröra till knäckebröd

Avokadoröra till knäckebröd

Källarfranska. Gomorron på er. ❤. Idag har jag ett kort pass på jobbet och slutar vid lunch sen blir det hem o jobba ännu mer med Kryddburken och förbereda lite material till kund men även laga till en helt ny och lite spännande middag
0 Spara
Sliders

Sliders

Som tur var hade jag kolhydrater kvar att käka så det gick nog jämt ut med mina macros ändå (svårt att exakt veta hur mkt av varje ingrediens en källarfranska innehåller)
0 Spara
.Småfrallor och bullar med rötter

.Småfrallor och bullar med rötter

Sagt och gjort, jag slängde ihop en sats med källarfranska samt en sats med morotsbullar. Gör likadant med den andra delen så att det totalt blir 24 bullar. Man kan också göra 2 st limpor istället för bullar. Grädda bullarna mitt i ugnen i 18-20 minuter i 225 grader
26 Spara
Recept källarfranska.

Recept källarfranska.

Källarfranska. Källarfranska. Ingredienser. 5 dl vatten . 50 g jäst . 1 msk rapsolja . 1 tsk honung. 1/2 msk salt 
6 Spara
Källarfranska

Källarfranska

 Idag började jag dagen med att baka. Hade gjort degen igår kväll och hade den i kylen över natten. Tog fram plåten innan frukost och lät den stå framme tills ugnen var tillräckligt varm och sen njöt vi av nygräddade frallor till frukost =) Gott, gott
1 Spara
Källarfranska med surdeg

Källarfranska med surdeg

Så för ett tag sen bakade jag dem igen, fast denna gång hade jag i en burk surdeg också. Riktig surdeg kräver ju ingen eller väldigt lite jäst men färdig surdeg på burk (Kronjästs variant som du kan hitta vid jästen) kräver dock färsk eller torrjäst
Sökförslag och sidor