Källarfranska recept

1 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Hembakat bröd är något av det bästa jag vet (tyvärr inte nyttigt alls) men så gott. Ibland vill man ”lyxa” till det lite extra på helgerna och då passade jag på att innan lillasyster kommer till världen att se till att det finns i frysen att ta fram till helgfrukosten
0 Spara
Källarfranska

Källarfranska

Källarfranska. Vad är väl inte bättre än att få vakna till färskt hembakat bröd till frukost. Dessa bröd går alldeles utmärkt att kalljäsa under natten för att på morgonen gräddas
25 Spara
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig
22 Spara
Nyttigt lingonbröd

Nyttigt lingonbröd

Nyttigt lingonbröd, 1 bröd5 dl vetemjöl special (300 g)2 dl rågmjöl (120 g)1 dl solrosfrön½ dl krossade linfrön½ dl rågkross1 tsk salt2 tsk bikarbonat5 dl mild naturell yoghurt (3 %)1 dl lingonsylt (gärna lågkalori)1
16 Spara
Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
1 Spara
Avokadoröra till knäckebröd

Avokadoröra till knäckebröd

Nu tänkte tipsa om en kanongod avokadoröra som passar riktigt bra till knäckebröd. Gomorron på er. ❤. Idag har jag ett kort pass på jobbet och slutar vid lunch sen blir det hem o jobba ännu mer med Kryddburken och förbereda lite material till kund men även laga till en helt ny och lite spännande middag
0 Spara
Grov dinkellimpa

Grov dinkellimpa

Källarfranska med dinkel på halva fördegen och Grov dinkellimpa på den andra halvan. Fördeg. Blanda ut jästen med vattnet
0 Spara
Sliders

Sliders

Som tur var hade jag kolhydrater kvar att käka så det gick nog jämt ut med mina macros ändå (svårt att exakt veta hur mkt av varje ingrediens en källarfranska innehåller)
6 Spara
Källarfranska

Källarfranska

 Idag började jag dagen med att baka. Hade gjort degen igår kväll och hade den i kylen över natten. Tog fram plåten innan frukost och lät den stå framme tills ugnen var tillräckligt varm och sen njöt vi av nygräddade frallor till frukost =) Gott, gott
Sökförslag och sidor