Ät dem nybakade så smöret smälter med lite ost och marmelad, mums. Här kommer ett gott tips på källarfranska, mjuka och fluffiga precis som en källarfranska ska smaka
½ msk smör eller margarin. Värm vattnet fingervarmt ca. 37 grader. Rör ut jästen i en del av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, matfett, saltet och rågsikten
Låt svalna och njut av luftiga källarfranskor med smör och ost. Jisses vad solen steker på, satte mig en stund på altanen iklädd jeans och tröja och varmt blev det
75 g smör. Smält matfettet, häll på mjölken och värm den fingervarmt. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av degspadet och rör tills jästen är upplöst
Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
Vi har bakat oss igenom en hel del recept med nattjästa bullar och våra absoluta favoriter är fortfarande varianten som man brer smör på innan de åker in i ugnen, blir ni nyfikna så hittar ni dom här
Bröd, tex baguette eller källarfranska. smör till stekning. Smörgåskrasse till garnering. Bryn köttet i smör i en het stekpanna så att ytan får fin färg