10 dl vetemjöl (Går bra att byta ut lite av vetemjölet mot mer rågsikt). 3 dl rågsikt. 10 dl vetemjöl (Går bra att byta ut lite av vetemjölet mot mer rågsikt). 3 dl rågsikt
Doppa ena snittytan i rågsikt och ställ bullarna på plåt med bakpapper. 4 dl rågsikt. Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg
Frallorna bakade jag den här gången på vetemjöl special och dinkelmjöl, men jag har gjort dem många gånger förut på vetemjöl och rågsikt och det blir ungefär likadant
Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. 5 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig
Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
Tillsätt olja, salt, socker, rågsikt och vetemjöl, pö om pö. Här ett luftigt, vitt bröd som vi kanske kan kalla typ Källarfranska, även om jag tror att det egentligen skall kalljäsas i källaren
Arbeta i rågsikten med hjälp av en bakmaskin och tillsätt sedan lite vetemjöl i taget. Enkla källarfranskorIngredienser50g jäst5 dl 37º vatten2 msk smält smör2 tsk salt5 dl rågsiktca 10-11 dl vetemjölInstruktionerSmula jästen i en bunke. 5 dl rågsikt
Tillsätt resten av vattnet, smör, salt och rågsikt. Ugn 225°C 5 dl 30° vatten 30 g jäst 1 msk smält smör 2 tsk salt 4 dl rågsikt ca 1 liter vetemjöl (jag hade 7 dl) Rör ut jästen i en del av vattnet. 4 dl rågsikt ca