Källarfranska rågsikt recept

Lantliga källarfranska

Lantliga källarfranska

Tillsätt salt, rågsikt, och arbeta in så pass mycket av vetemjölet att det blir en fin deg, inte för torr men den skall släppa bunkens kanter
Källarfranska

Källarfranska

4 dl rågsikt. 4 dl rågsikt. Jag tror mig ju alltid att ha hittat det bästa receptet på bullar eller bröd haha
Källarfranska med Tuva :)

Källarfranska med Tuva :)

Tillsätt olja, salt, socker, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Källarfranska. Källarfranska. 4 dl rågsikt. 4 dl rågsikt
Källarfranska

Källarfranska

10 dl vetemjöl (Går bra att byta ut lite av vetemjölet mot mer rågsikt). 3 dl rågsikt. 10 dl vetemjöl (Går bra att byta ut lite av vetemjölet mot mer rågsikt). 3 dl rågsikt
Källarfranska

Källarfranska

Tillsätt olja, salt, socker, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Hittade ett recept på källarfranska som jag tyckte såg gott ut
Källarfranska à la me

Källarfranska à la me

Doppa ena snittytan i rågsikt och ställ bullarna på plåt med bakpapper. 4 dl rågsikt. Rör ut jästen med vattnet, arbeta in övriga ingredienser och sist så mycket vetemjöl att det blir en lättarbetad deg

Källarfranska

Tillsätt resten av vattnet, matfett, salt, och rågsikten. 4 dl rågsikt. ca 24 stycken. Gör så här. 1. Rör ut jästen i lite av det 30-gradiga vattnet
Caprese & källarfranska

Caprese & källarfranska

Frallorna bakade jag den här gången på vetemjöl special och dinkelmjöl, men jag har gjort dem många gånger förut på vetemjöl och rågsikt och det blir ungefär likadant
Läckert matbröd

Läckert matbröd

Häll i resten av mjölken, honung, salt, rågsikt och mjöl. 5 dl rågsikt. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll lite av den över jästen, rör tills den löst sig
Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
Bullar i trängsel

Bullar i trängsel

Denna gången tog jag lika delar rågsikt och vetemjöl, då blev dem så de källarfranska man köper (dessa var dock inte kalljästa)
Källar franska

Källar franska

Jätte gott med hembakad källarfranska. Tillsätt olja, salt, honung, rågsikt och vetemjöl, lite i taget
Recept källarfranska.

Recept källarfranska.

Doppa ena snittytan i rågsikt och ställ bullarna på plåt med bakpapper. Källarfranska. 4 dl rågsikt . 4 dl rågsikt
Gomorron källarfranska!

Gomorron källarfranska!

Tillsätt olja, salt, socker, rågsikt och vetemjöl, pö om pö. Här ett luftigt, vitt bröd som vi kanske kan kalla typ Källarfranska, även om jag tror att det egentligen skall kalljäsas i källaren
Enkla källarfranskor

Enkla källarfranskor

Arbeta i rågsikten med hjälp av en bakmaskin och tillsätt sedan lite vetemjöl i taget. Enkla källarfranskorIngredienser50g jäst5 dl 37º vatten2 msk smält smör2 tsk salt5 dl rågsiktca 10-11 dl vetemjölInstruktionerSmula jästen i en bunke. 5 dl rågsikt
Recept: Källarfranska

Recept: Källarfranska

Tillsätt resten av vattnet, smör, salt och rågsikt. Ugn 225°C 5 dl 30° vatten 30 g jäst 1 msk smält smör 2 tsk salt 4 dl rågsikt ca 1 liter vetemjöl (jag hade 7 dl) Rör ut jästen i en del av vattnet. 4 dl rågsikt ca