Källarfranska olivolja recept

Nattjästa källarfranska

Nattjästa källarfranska

1,5 msk olivolja. 1,5 msk olivolja. Imorse gräddade jag ett så gott bröd som stått i kylskåpet och jäst över natten
Källarfranska

Källarfranska

½ dl olivolja. källarfranska,. ½ dl olivolja. middagstips Källarfranska. Källarfranska. 50 gram jäst. 850 gram ekologiskt vetemjöl
Källarfranska

Källarfranska

½ dl olivolja. En nybakad luftig och mjuk källarfranska på frukostbordet är aldrig fel. ½ dl olivolja. Pudra källarfranskan med vetemjöl på toppen
Caprese & källarfranska

Caprese & källarfranska

), men inga tomater blir sämre i sällskap av mozzarella, basilika & olivolja. Källarfranska. en god olivolja
Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Kryddiga frallor med kikärtsmjöl

Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
Morotssoppa

Morotssoppa

Jag bakade därför supergod, fluffig källarfranska. 3 msk olivolja. 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja. Morotssoppa
Nattjästa källarfranska

Nattjästa källarfranska

1,5 msk olivolja. 1,5 msk olivolja. Igår morse överraskade jag mina jobbarkompisar (de få som fortfarande jobbar) med nybakta frallor till frukost
Nattjäst källarfranska

Nattjäst källarfranska

1,5 msk olivolja. 1,5 msk olivolja. Jag älskar härliga helgmorgnar som den här, när man vaknar tidigt pigg och utvilad och solen skiner utanför fönstret
God källarfranska

God källarfranska

Idag gjorde jag källarfranska, första gången jag testade på att baka det brödet. 2 1/2 msk olja (jag använde olivolja). 2 1/2 msk olja (jag använde olivolja)
Grillad kyckling med caesarsallad

Grillad kyckling med caesarsallad

Krutongerna gjorde vi av en källarfranska. 1 dl olivolja1 dl riven parmesan 6 sardellfiléer1 klyfta vitlök2 tsk vitvinsvinäger1 äggula1 msk dijonsenapKanske 1 tsk honungSalt pepparMixa slätt. 1 dl olivolja
improvisation...

improvisation...

Resultatet ser ni ovan och det blev jättegott - lite som en chiabatta/källarfranska kombination. 0,5 dl olivolja

Nattjästa källarfranskor

45 g jäst4,5 dl vatten (kallt)1,5 msk olivolja1,5 tsk salt3 msk socker9-11 dl vetemjölGör så här. 1,5 msk olivolja

Källarfranska med dinkel

Baka Källarfranska med dinkel på halva fördegen och Grov dinkellimpa på den andra halvan. 2 msk olivolja

Källarfranskor

5 msk olja (olivolja går bra). Blanda jäst, salt, socker, olja och vatten. Häll i mjölet spar lite till utbaket, degen kan vara rätt kletig då blir det ”fluffigare” frallor