Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Pga att den var helt borta var det svårt att få griljeringen att stanna kvar när man skar upp skinkan och jag som älskar just denna fettrand saknade den på smörgåsen under senapen
Och när julen är över har du kanske kvar lite bitar av den gamla julskinkan. Skölj julskinkan. Fredag eftermiddag bland en miljon andra människor som trängs i din ICA-butik
Låt julskinkan ligga i kallt vatten i en bunke i 2 timmar. 1 rimmad skinka med svålen kvar. Gör ett snitt genom halva löken, lägg timjan och lagerblad i snittet
Låt nätet vara kvar och skölj av skinkan under rinnande vatten i några minuter. Godare julskinka har jag aldrig ätit och jag som inte ens tycker om julskinka
Grillad julskinka. Och att grilla julskinkan är egentligen ingen konst. Julskinkan på grillen. Julskinka. Låt skinkan vila ca 15 minuter i folien med stektermometern kvar i köttet
Grillad julskinka. Och att grilla julskinkan är egentligen ingen konst. Julskinka. Låt skinkan vila ca 15 minuter i folien med stektermometern kvar i köttet
Låt nätet sitta kvar. 1 1⁄2 kg julskinka. Sätt ugnen på 125°. Spola av skinkan under rinnande vatten. Lägg skinkan med svålen upp och utan att svepa in den i folie, på en lagom stor långpanna eller ugnssäker form
Första julskinkan står i ugnen och tillagas sakta sakta. Bild från google Julskinka. Sätt ugnen på 80 grader, skölj av skinkan, låt nätet sitta kvar och stoppa i en termometer
Julen är firad, god mat har avnjutits och god mat finns ofta kvar i kylskåpet många dagar efteråt. Nu när julskinkan ligger på lur i kylskåpet i väntan på en god â€rest-middag†så är nog detta det absolut godaste jag vet att göra av just överbliven julskinka