Koka julskinka

Många köper färdigkokt julskinka i affären, men att koka den själv blir så mycket godare och är faktiskt enklare än du tror. På MyTaste hittar du massor av recept och de bästa knepen för att lyckas med julskinkan.

överbliven julskinka alternativ julskinka julskinka i stekpåse
winendine.se
Bilden kommer från receptet Julskinka – Kajsa Wargs kryddskinka av winendine.se

Topprecept för koka julskinka just nu

Visa alla topprecept för koka julskinka

Koka julskinkan själv – lättare än du tror


Julskinka har traditionellt en särställning på det svenska julbordet. Och de som gillar julskinka kan oftast inte tänka sig en jul utan en smörgås med en tjock och saftig skiva skinka med mycket senap på.

Det mest klassiska viset att koka julskinka är i en stor kastrull eller gryta på spisen tillsammans med kryddpeppar, lagerblad, lök och morot. Men det finns också många recept som rekommenderar att koka julskinka i coca-cola. Räkna med att det tar ungefär en timme per kilo, men stirra dig inte blind på tiden. Tricket för att lyckas är nämligen en bra stektermometer som sticks in i skinkans tjockaste del. När skinkans innertemperatur är mellan 70 och 75 grader är den klar. Många tycker att den är perfekt vid 72 grader, medan andra tycker om att julskinkan är lite saftigare vid 70 grader.

Självklart går det också bra att koka julskinka i ugn. Då kan du till exempel stoppa den i folie, eller om du vill ha den extra saftig så kan du koka julskinka i stekpåse.

Senaste recepten för koka julskinka

Julskinka

Julskinka