Koka upp en kastrull med saltat vatten och ha ner mindre träd av blomkål och broccoli. Ha ner i en gratängform och blanda med blomkål, broccoli och löken
När broccolin är kokad, skär den i mindre bitar. Tillsätt skinka och till sist broccolin. Smördegspaj med julskinka 2 rullar smördeg 500 g skinka 2 morötter 1 stor gul lök 300 g broccoli 3-4 dl creme fraiche några skivor ost (jag hade jul edamer och västerbotten) salt och peppar smör till stekning isbergssallad och melon till servering Börja med att skära skinkan och morötterna i mindre bitar, hacka löken och koka broccolin. 300 g broccoli
Skär broccolin i mindre bitar och lägg i pajskalet. 1 broccoli. 1 purjolök 1 broccoli. Efter jul säljer de alltid ut julskinkorna till nästan inga pengar alls
Många har nog liksom jag fått en del julskinka över och är samtidigt lite trött på julmat. Jag strimlade ner skinka och gjorde en skinka och broccolipaj
a i att gjuta grön gelé och ur denna stansa grisar för att dekorerar faten med julskinka. Vissa grönsaker som broccoli och ärtor bör äta så färsk som möjligt och långa transporter förstör vissa av näringsämnena, därför är det vissa gånger bättre att köpa från frysdisken då de fryses direkt efter skörd än några som haft lång transportsträcka
Skär morot och broccoli i mindre bitar, grovhacka löken och lägg i formen. Har ni kanske lite julskinka kvar i kylskåpet som ni funderar på vad ni ska göra med
Här har jag utgått från receptet på min mosters påskpaj som hon alltid gör till påsk, med ursprung i Italien, och fått ihop en riktigt god paj som fylls med rester av julskinka, ost och broccoli
Frukost på hemkok julgröt som vi förberett dagen innan, och mackor med julskinka som Adrians mor griljerat och en polsk röra med rödbetor och pepparrot som hon förberett till, samt julost, smörgåsgurka, paprika och senap som vi köpt från Viki