Skala och skiva rödlöken. 500 g urvattnad sillfilé10 st kryddpepparkornStrimlat skal av en halv apelsin1/2 rödlök3/4 dl ättika1 dl socker1 lagerblad1 pkt saffran (1/2 g)Krossa kryddpepparkornen. 1/2 rödlök
Blanda samman rödlök, dill, gräslök, senap och whisky i en bunke. 1 pkt färdig inläggningssill, 2 dl hackad rödlök, ½ dl hackad dill, ½ dl hackad gräslök, ½ dl stark söt senap, 1,5 msk rökig whisky. 2 dl hackad rödlök
Varva bitarna med finhackad morot, purjo- och rödlök. 1 stor burk 400 g saltsillfiléerTill lagen3 ,5 dl vatten1 1/2 dl socker1 dl ättikssprit (12 %) - kan ökas till 1 1/2 dl, om ni gillar lite mer ättiksbett8 kryddpepparkorn, krossade1 kanelstång, krossad1 liten bit torkad ingefära, krossad (går även med en lite större bit strimlad, färsk ingefära)5 krossade nejlikor10 hela nejlikorlite muskotblommafinstrimlad zest (yttre delen av skalen) från en klementin (eller från 1/3 apelsin)lite halvkrossad kardemumma3-4 finhackade ansjovisar + allt spadet från ansjovisburken1/2 dl vardera av mycket finhackad morot, purjolök och rödlök (lika mycket till går åt några dagar senare, inför serveringen
Julsill. Jag dricker väldigt sällan sprit, men till julsillen är det gott med en liten nubbe. Tomten tar en titt på olika fiskebåtar i Alanyas hamn Julsill
Lägg över dillen, en hackad rödlök och gräslöken. Båda är ifrån Monika Ahlberg varav det ena (skaldjurssillen) är samma recept som hon vann folkets röst med i tävlingen Västsverigens julsill 2011
Min julsill. 1 rödlök. 1 rödlök. Sillsmörgås på hembakt vörtbröd, när Tomten själv får välja…. Det här sillreceptet använde jag när jag jobbade på restaurang, men då med den mer klassiska inläggningslagen 1-2-3
Årets julsill på vårt bord är smaksatt av äpple och ciderättika. 1/2 rödlök. 1/2 rödlök. Det förtsa vi möter på julbordet är sillen och det är inte mycket som smakar så gott som en god sill med liten nubbe på julafton, varför inte redan till frukost