Skala och skiva rödlöken. Skär sillen i bitar och varva den med löken i en glasburk. 500 g urvattnad sillfilé10 st kryddpepparkornStrimlat skal av en halv apelsin1/2 rödlök3/4 dl ättika1 dl socker1 lagerblad1 pkt saffran (1/2 g)Krossa kryddpepparkornen. 1/2 rödlök
Går säkert att utveckla om man funderar över kryddningen lite annars tror jag det möjligen mer är en midsommarsill än julsill då den liksom försvinner mot lök och senapssillens starka smaker
Lägg över dillen, en hackad rödlök och gräslöken. Båda är ifrån Monika Ahlberg varav det ena (skaldjurssillen) är samma recept som hon vann folkets röst med i tävlingen Västsverigens julsill 2011. 2 askar 5-minuterssillräkor i saltlag, ca 180 g (se till att hitta någon bra sort, stor skillnad på smakerna här)1 röd lök1 dl hackad dill1/2 dl hackad gräslök3 msk majonnäs1 burk créme fraiche100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom Låt sillen och räkorna rinna av. 2 burkar 5-minuterssill1 dl majonnäs1 dl matlagningsyoghurt1 1/2 dl riven västerbottenost1 pressad vitlöksklyfta1 msk dijonsenap1 nypa cayennepepparsalt och nymalen svartpepparLåt sillen rinna av i ett durkslag. 1 röd lök. 1/2 dl hackad gräslök. 1 pressad vitlöksklyfta
I år blir det lite variation i julsillen. 1 msk tunnt skivat lök. 1 liten röd lök, hackad. 1 rödlök, tunna skivor. 2 cm purjolök, tunna skivor. 1 liten röd lök
Jag älskar klara sillar och jag tycker allra bäst om löksill. Årets julsill…. Mycket lök, krossad kryddpeppar…ja ganska klassiskt och inget tillkrånglat