Blanda samman rödlök, dill, gräslök, senap och whisky i en bunke. ½ dl hackad gräslök. 1 pkt färdig inläggningssill, 2 dl hackad rödlök, ½ dl hackad dill, ½ dl hackad gräslök, ½ dl stark söt senap, 1,5 msk rökig whisky
Lägg över dillen, en hackad rödlök och gräslöken. Båda är ifrån Monika Ahlberg varav det ena (skaldjurssillen) är samma recept som hon vann folkets röst med i tävlingen Västsverigens julsill 2011. 2 askar 5-minuterssillräkor i saltlag, ca 180 g (se till att hitta någon bra sort, stor skillnad på smakerna här)1 röd lök1 dl hackad dill1/2 dl hackad gräslök3 msk majonnäs1 burk créme fraiche100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom Låt sillen och räkorna rinna av. 1/2 dl hackad gräslök