Blanda samman rödlök, dill, gräslök, senap och whisky i en bunke. ½ dl hackad dill. 1 pkt färdig inläggningssill, 2 dl hackad rödlök, ½ dl hackad dill, ½ dl hackad gräslök, ½ dl stark söt senap, 1,5 msk rökig whisky
Samma som löksill i grunden, men istället för klar lökinläggning gjorde jag en krämig senapsinläggning (skånsk senap+vanlig senap, svartpeppar, ättika, vispgrädde, socker, dill, hela svarta senapskorn)
Lägg över dillen, en hackad rödlök och gräslöken. Båda är ifrån Monika Ahlberg varav det ena (skaldjurssillen) är samma recept som hon vann folkets röst med i tävlingen Västsverigens julsill 2011. 2 askar 5-minuterssillräkor i saltlag, ca 180 g (se till att hitta någon bra sort, stor skillnad på smakerna här)1 röd lök1 dl hackad dill1/2 dl hackad gräslök3 msk majonnäs1 burk créme fraiche100 g löjrom, forellrom eller stenbitsrom Låt sillen och räkorna rinna av. 1 dl hackad dill
Nu har jag gjort julsillen. Hacka två gula och två röda lökar och en rejäl knippa med dill. Jag har under ett helt liv provat det mesta i sillinläggningsväg och jag måste säga att allt har inte varit gott