Julpastej recept

Julpastej med portvin

Julpastej med portvin

Klä en avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter med baconskivorna. Lägg dem längs med formen. Skär levern i bitar
Kokt julskinka

Kokt julskinka

Låt julskinkan ligga i kallt vatten i en bunke i 2 timmar. Gör ett snitt genom halva löken, lägg timjan och lagerblad i snittet

Julpastej

Sätt ugnen på 175°. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar

Snabbagad julpastej med Cognac i

 Putsa och stek kycklinglevern i lite av smöret. Levern ska vara rosa inuti. Tillsätt löken mot slutet.  Mixa lever, lök, ansjovis och resten av smöret i en matberedare till puré
Hemgjord julpastej

Hemgjord julpastej

Sätt ugnen på 175°. Mal lever, färs, anjovis och lök 2 gånger på kvarn eller kör det imatberedare. Vispa samman resten av ingredienserna utom smöret

Snabbgjord julpastej

Skär kycklinglevern i bitar. Finhacka löken. Stek levern i smör 3-5 minuter, den ska vara rosa inuti. Tillsätt löken mot slutet
Brors julpastej

Brors julpastej

Julpastejen passar väldigt bra på en rustik skiva smörat vörtbröd eller på en tunn skiva rostat bröd som elegant förrätt eller chic kanapé med madeiragelé på

Dansk julpastej

I jordbrukslandet Danmark äts förstås julbord med många slags korvar, syltor och pastejer. Vi lånar en lättlagad pastej från Danmark

Julpastej med portvin

1.  Klä en avlång brödform som rymmer ca 1 1/2 liter med baconskivorna. Lägg dem längs med formen. 2.  Skär levern i bitar

Julpastej

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform med bakplåtspapper. Täck sidorna med bacon. Skär löken i bitar. Bryn löken i smör och häll i socker