Julmust solrosfrön recept

Glutenfritt LCHF-julbröd

Glutenfritt LCHF-julbröd

11 dl sockerfri julmust. 10,5 dl solrosfrön. 1Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust
Busfröbröd utan jäsning

Busfröbröd utan jäsning

1 ½ dl solrosfrön. 1 ½ dl julmust eller öl. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter yoghurten, mjölken, musten (eller ölet) och sirapen (eller lingonsylten)
Gammeldags danskt rågbröd

Gammeldags danskt rågbröd

Detta är ett recept som innehåller 100 % rågIngredienser300 g surdeg (se Surdegshjälpen)9 dl ljummet vatten575 g rågmjöl (en tredjedel kan ersättas med vetemjöl)375 g krossad råg2 msk honung2 msk grovt salt33 cl julmust, julöl, maltöl eller porter (en liten flaska)800 g krossad rågDet här är ett rent rågbröd utan vetemjöl, frön eller solrosfrön och liknande. Låt stå över natten (6 timmar kan räcka om du har en aktiv surdeg och varmt)Dag 23,5 dl julmust/julöl/maltöl/porter800 g krossad råg4. 33 cl julmust
Ugnsstekta marinerade champinjoner, nötbiffar, apelsinbakade morötter och persiljeprickigt potatismos

Ugnsstekta marinerade champinjoner, nötbiffar, apelsinbakade morötter och persiljeprickigt potatismos

Nyponsoppa, salta kex och julmust har varit min diet de senaste dagarna. NÖTBIFFAR/-BOLLAR/-JÄRPAR (ganska stor sats)2 dl havregryn (hirs- eller boveteflingor för spannmålsfri version)2 dl vatten1 tsk av vardera spiskummin, cacao & chili-krydda och paprikapulver1 krm kanel1½ dl rostade salta jordnötter½ dl hampafrön (med skal)3/4 dl solrosfrön½ gul lök7 soltorkade tomatersenap till penslinglite oljaBlanda havregryn, vatten och kryddor och låt svälla i 10 min. 3/4 dl solrosfrön

Vörtigt knäckebröd

½ dl solrosfrön. 25 g jäst4 dl porter (mörkt lättöl)1 dl julmust2 msk rapsolja1 msk salt, gärna grovt6 krm malda pomeransskal1 krm malda kryddnejlikor3 krm mald ingefära½ dl linfrön½ dl solrosfrön½ dl sesamfrön7½ dl grovt rågmjöl~7½ dl vetemjölVärm porter och julmust till ~37grader Celsius, blanda med jästen. Papperstunt vörtknäcke25 g jäst1 dl porter (mörkt lättöl)1 dl julmust½ dl matolja½ tsk salt2 tsk malda pomeransskal2 krm malda kryddnejlikor1 tsk mald ingefära3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjölvetekli till utbakningenBörja med att sätta ugnen på 250 grader. Värm porter och julmust till ~37grader, smula ner jästen i vätskan, tillsätt olja, salt och kryddor. 1 dl julmust. 1 dl julmust

Pepparkaksgröt

Jag är noggrann med att inte äta lussekatter och pepparkakor, dricka glögg eller julmust, innan första advent