Julmust mjölmix recept

Glutenfritt bröd med julmust

Glutenfritt bröd med julmust

Ett spännande och välsmakande julbröd som får vörtkaraktär av julmust och kryddor. Tillsätt russin och julmust
Glutenfritt julbröd med mycket smak - lätt att vegananpassa

Glutenfritt julbröd med mycket smak - lätt att vegananpassa

I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Glutenfritt julmustbröd med lingon

Glutenfritt julmustbröd med lingon

Tillsätt kryddor och mjölmix och arbeta degen med degkrokar till en jämn deg. Vispa ut jästen i lite av julmusten
Glutenfritt vörtbröd

Glutenfritt vörtbröd

Blanda ner mjölmixen. Värm julmusten och vattnet till 37 grader och häll över jästen. 33 cl julmust. 400 g finax grov glutenfri mjölmix (ca 7 - 8 dl)
Daisys pepparkaka

Daisys pepparkaka

Tror minsann att jag får köpa hem lite glögg och julmust, så får det bli lite julkänsla på fredagsmyset ikväll

Glutenfria mustbullar

Tillsätt resten av musten, olja, salt, brödkryddor, mjölmix, russin. 1 flaskor julmust (à 33 cl). 8 dl glutenfri mjölmix (sempers) . Värm julmusten till fingervarmt, 37°C i en kastrull. 1 flaskor julmust. 8 dl glutenfri mjölmix
Vörtbröd

Vörtbröd

Gör så härSmält matfettet och tillsätt vatten och julmust. 3,5 dl julmust. 7 dl glutenfri mix, gärna grov (jag använde 1 dl Gluten Substitute, 3 dl grov glutenfri mjölmix, 1 dl rårismjöl, 2 dl ljus glutenfri mjölmix). Blanda ner mjölmixen, lite i taget och häll över i en smord form på 1,5 liter. 3,5 dl julmust. 3 dl grov glutenfri mjölmix. 2 dl ljus glutenfri mjölmix