Blanda färs med alla kryddor, riven lök, fond och äggblandningen till en jämn smet. Bullarna är smaksatta med bland annat julmust och pepparkakskrydda – riktigt mustigt och gott
Rulla bitarna till limpor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Många använder svagdricka som degvätska, men här använde jag mig av både porter och julmust som blev riktigt bra och brödet fick en god smak
Njut av din mjuka pepparkaka - gärna tillsammans med lite glögg eller ett glas julmust. Vispa 2 ägg pösigt med 2 dl socker. Skriv ut Dela E-post Pinna 7548 2 ägg
Lägg saffranet i vattnet och rör om. 1 ägg till pensling. Om du vill ha russin i degen så lägg dem i lite vatten eller ännu hellre i lite julmust i 30 minuter. Lägg bullarna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8 minuter, låt svalna under bakduk. 1 ägg till pensling. 225 grader Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca
500 g vatten250 g fint rågmjöl1250 g vetemjöl10 g mald nejlika (5 tsk)10 g mald ingefära (5 tsk)10 g mald pomerans (5 tsk), nästa gång ska jag ta mindre200 g vatten75 g honung200 g flytande vört75 g mörk sirap100 g jäst25 g havssalt(100 g blötlagda och väl avrunna russin)ägg och smör till penslingGör så här. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem i ca 30 minuter i 180 grader i mitten av ugnen (eller tills innertemperaturen på brödet är 98 grader). Får du inte tag i flytaden vört kan du koka ner 1 liter porter, svagdricka eller julmust till 2 dl och använda istället
På söndag denna veckan är det ju dessutom fjärde advent, och då måste vi ju så klart ha något julsmakade till kaffet, glöggen eller julmusten, eller hur
5 st ägg ekologiska. 11 dl sockerfri julmust. 1Vispa ihop äggen tillsammans med det smälta smöret, fibersirap och julmust. 1Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan skål och vispa sedan snabbt ihop med äggblandningen