Nu har våran efterlängtade julledighet börjat. Vi behöver verkligen ledigt, vi har längtat så efter att få vara hemma tillsammans och få ta det lite lugnare
Jag var ju helt enkelt tvungen att testa med en jullimpa. Limpan är ju ljus eftersom den inte innehåller sirap eller farinsocker, men smaken påminner starkt om jullimpa
Köpte i veckan tidningen Hemtrevligts jultidning "Härliga jul", en härlig tidning med massa recept jag vill testa, först ut att prova blev detta härliga julbröd, det skall egentligen vara 2 dl russin/fikon/aprikoser i men då jag absolut inte gillar torkad frukt så uteslöt jag detta, fast när jag testat brödet känner jag att det vore himla gott med små äppelbitar i, det får jag testa nästa gång jag gör detta bröd
Den här jullimpan är ett gott bröd att använda till dopp-i-grytan. DAGENS RECEPT 14-12-28JULLIMPADetta är en kryddig, fin och saftig limpa som passar särskilt bra till julbordet
Till det åt jag min jullimpa med skinka på, jättegott. Julafton började jag med två skivor rostad jullimpa med skinka och ost på, och när julmiddagen dukades fram på kvällen var jag ännu inte riktigt hungrig
Och så är det ju jullimpan som egentligen är oersättlig, MEN det finns surrogat. Ifjol bakade jag en slags jullimpa, men den förblev oäten eftersom jag egentligen inte ville ha nåt sånt
I min familj har vi en fin tradition där vi samlas runt advent och bakar lussekatter tillsammans. Det har inte varit så sen urminnes tider, men det börjar ändå ha några år på nacken
Jag har ju så himla dåligt tålamod när det gäller saker som ska jäsa, så en snabb jullimpa bakad på bikarbonat låter som nåt som kan passa till frukostbordet på julafton
I god tid hade jag tänkt att baka mitt julbröd som jag gör varje år. Det blev inte av i år, istället bakade jag ett annat bröd efter jul (Det andra receptet kommer nog komma ut snart nog, ni får ge er till tåls