Julkorv späck recept

Klassisk julkorv…

Klassisk julkorv…

Färs, späck och fjälster (tarm) packades i en välbekant vit plastpåse och jag var med lätta skuttande steg på väg hemmåt
Julkorv

Julkorv

Man kan mala kött o späck själv, med detta recept var fläskfärs. Julkorv har stått på min lista. Man kan mala kött o späck själv, med detta recept var fläskfärs
Julkorv - försök nummer två

Julkorv - försök nummer två

Ingredienser 15 korvar 500 g nötfärs 350 g fläskfärs 50 g späck, malt 150 g potatis, kokt, skalad, pressad 3 dl mjölk 1 dl vispgrädde 1 msk salt 2 tsk strösocker 1 tsk muskot, mald 0,5 tsk svartpeppar, mald 0,5 tsk vitpeppar, mald 1 tsk kryddpeppar, mald. 50 g späck
Julkorv

Julkorv

späck. Mal köttet och späcket 4 gånger genom köttkvarn sista gången med potatisen. Det bästa är att be slaktaren att finmala köttet
Skrubbes Cuvée de Noël-korv

Skrubbes Cuvée de Noël-korv

…men nu är det bara att bita ihop och ta säsongen i hamn för att kunna åtnjuta julefrid och alla dess ljuvliga brygder samt att inmundiga fet och salt mat, till exempel min egen julkorv som gjordes tidigare ikväll
Köttig julkorv

Köttig julkorv

Alla ingredienserna skall vara kylskåpskalla när du arbetar med dem, späcket skall vara fryst. Nedan följer ett recept på julkorv gjord på en blandning av nöt- och fläskkött
Klassisk svensk julkorv

Klassisk svensk julkorv

Du kan i bättre matbutiker få köttet malet tillsammans med grisspäcket så slipper du göra det själv. Julkorvsglädjen är den enda sanna glädjenVi har inte så många jultraditioner i vår familj

Familjen Nylunds Julkorv :)

I helgen tillverkade vi julkorv och kanske vi rentav startade en jultradition för familjen Nylunds.  JulkorvVi gjorde en lagom mängd då vi inte gjort denna typ av korv innan
Korv för julen

Korv för julen

Det började med att jag hade ett minne av att julkorv faktiskt var GOTT när jag var liten. Mal eller mixa färs, nötkött och späck till fin färs
Timjanskorv

Timjanskorv

Kör köttsorterna två gånger i kvarnen på finare skivaMal späcket men på grövre. MORMORS JULKORV ger 2 1/2 kg korv500 g nötfärs (jag tar mer av detta ca 1kg)500g fläskfärs (jag tog mindre ca 3hg)500 g späck500 g potatis 7-8 hg potatis7-8 dl mjölk lite mer mjölk minst 1 liter1 ½ - 2 mask salt2 tsk stött kryddpeppar1 tsk stött vitpeppar1 msk timjanca 5 m krokfjälsterTill ingnidning. 500 g späck

Jag ska stoppa korv till jul !

Och inte den grå äkliga feta milda julkorven som ingen äter i alla fall, utan CHORIZO. Ca 20-25 st korvar 400 gram fläskkött, t ex bog 100 gram späck 400 gram rimmat fläsk 4 klyfta(or) vitlök, hackad 1 st gul lök, hackad 0,5 tsk cayennepeppar 1 st röd chili, finhackad 2,5 tsk paprikapulver. Ca 20-25 st korvar 400 gram fläskkött, t ex bog 100 gram späck 400 gram rimmat fläsk 4 klyfta(or) vitlök, hackad 1 st gul lök, hackad 0,5 tsk cayennepeppar 1 st röd chili, finhackad

Gammaldags julkorv

Mal köttet två gånger, sista gången tillsammans med potatis och späck. ½ kg späck. Blanda i potatismjöl och kryddor

Julkorv

Lägg färs, späck, och pressad potatis i en stor bunke. 50 g malt späck. Tips. Korvsmeten är väldigt god att göra korvbullar av

Julkorv

koka mjölken o låt svalna skala potatis o koka i 10 min (ska ej vara genomkokt) Putsa kött o fläsk, ta bort hinnor o senor Kör köttsorterna 3 ggr genom köttkvarnen på mellanskivan Putsa späck o kör genom köttkvarnen Kör den kokta avsvalnade potatisen genom köttkvarnen kör ut det sista från kvarnen m j a ett fuktat smörpapper Blanda kött, fläsk, späck, potatis, kryddor i en stor bunke, späd med mjölken lite i sänder. 1 kg späck

Julkorv 2010

Det här är Tore Wretmans klassiska julkorv från Svensk Husmanskost. 1 del späck. 1 del späck. Innan man hade möjlighet att frysa korven så las den i en saltlake

Julkorv

Skär fläskköttet och späcket så smått du kan. Wannerdts julkorv. Mal potatis, lök, späck och palsternacka

Julkorv

Mal kött, fläsk eller späck och potatis i en köttkvarn. Blanda kött, späck, potatis, lök och kryddor till en smidig massa

Julkorv

Mal eller mixa färs, nötkött och späck till fin färs. GÖR SÅ HÄR. 1. 2. Arbeta in potatismjöl, salt och kryddor efter smak