Jag gjorde även ett försök till korvstoppning förra året men kan inte riktigt tycka att den föll ut som jag hade hoppats så nu så här i novemberrusket tänkte jag passa på att prova på den klassiska julkorven, den som kokas
Full koncentration när julkorven ska göras. De börjar bli duktiga, de fixade nästan detta själva. Dessutom lovade de att komma och hjälpa oss korva när alla barnen flyttat hemifrån
…men nu är det bara att bita ihop och ta säsongen i hamn för att kunna åtnjuta julefrid och alla dess ljuvliga brygder samt att inmundiga fet och salt mat, till exempel min egen julkorv som gjordes tidigare ikväll
Kör potatisen och nejlikorna i köttkvarnen, eller genom en potatispress. Koka upp i vatten som precis täcker korven, (Knorr Lagerblad och Nejlikor i vattnet)
En sats ger ca 2,5 kg julkorv. 2 krm nejlikor, malda. Koka korngrynen mjuka i buljongen på svag värme. Koka upp mjölken, låt den kallna och ställ in den i kylskåpet över natten
I helgen tillverkade vi julkorv och kanske vi rentav startade en jultradition för familjen Nylunds. JulkorvVi gjorde en lagom mängd då vi inte gjort denna typ av korv innan
Dagen före. Lägg fjälstern i blöt under natten. Koka upp mjölken och ställ i kylen över natten. Korvsmet. Mal kött och potatis ett flertal gånger i köttkvarnen