Buljongen tillsattes och bestod av utspädd kalvfond från fondkoket här. Jag gjorde även ett försök till korvstoppning förra året men kan inte riktigt tycka att den föll ut som jag hade hoppats så nu så här i novemberrusket tänkte jag passa på att prova på den klassiska julkorven, den som kokas
Många asiatiska maträtter går väldigt lätt att improvisera kring och asiatisk mat är troligen det enklaste och snabbaste man kan laga till en trött mellandag när julkorven står en upp i halsen
…men nu är det bara att bita ihop och ta säsongen i hamn för att kunna åtnjuta julefrid och alla dess ljuvliga brygder samt att inmundiga fet och salt mat, till exempel min egen julkorv som gjordes tidigare ikväll
Koka korngrynen mjuka i buljongen på svag värme. En sats ger ca 2,5 kg julkorv. 5 l buljong. Koka upp mjölken, låt den kallna och ställ in den i kylskåpet över natten
Blanda alla ingredienser (kornen utan buljongen) med färsen och arbeta väl. Koka korngrynen mjuka i buljongen ca 45 min under lock på svag värme. Sjud korvarna i ca 20 min utan lock i buljong eller lättsaltat vatten med en gul lök och några kryddpepparkorn. 1½ lit köttbuljong
Späd med resten av buljongen och smaka avmed salt och peppar. Späd med ca 1 liter av buljongen och låt sjuda ca 5 minuter. 1,5 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong av tärning. 300 g kokt julkorv
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Dra plasten av ätfärdig julkorv, skiva korven och låt den bli riktigt het i sjudande soppa, det tar cirka 5 minuter. 2 tärningar (kalv)buljong. 300 g julkorv
Eller kokta grönsaker, rödkål, julkorv. Servera med kokt mandelpotatis, surkål och en sås gjort på buljongen från revbensspjällen, grädde, kanske lite torr sherry och en redning