Julkorv buljong recept

Klassisk julkorv…

Klassisk julkorv…

Buljongen tillsattes och bestod av utspädd kalvfond från fondkoket här. Jag gjorde även ett försök till korvstoppning förra året men kan inte riktigt tycka att den föll ut som jag hade hoppats så nu så här i novemberrusket tänkte jag passa på att prova på den klassiska julkorven, den som kokas
Nasi Goreng

Nasi Goreng

Många asiatiska maträtter går väldigt lätt att improvisera kring och asiatisk mat är troligen det enklaste och snabbaste man kan laga till en trött mellandag när julkorven står en upp i halsen
Skrubbes Cuvée de Noël-korv

Skrubbes Cuvée de Noël-korv

…men nu är det bara att bita ihop och ta säsongen i hamn för att kunna åtnjuta julefrid och alla dess ljuvliga brygder samt att inmundiga fet och salt mat, till exempel min egen julkorv som gjordes tidigare ikväll
Julkorv

Julkorv

Vispa ner majsstärkelsen i vattnet och buljongen och rör sedan ihop det med matlagningsgrädden så svalnar den fortare

Kungsbyns julkorv

Koka korngrynen mjuka i buljongen på svag värme. En sats ger ca 2,5 kg julkorv. 5 l buljong. Koka upp mjölken, låt den kallna och ställ in den i kylskåpet över natten
Julkorv

Julkorv

Häll den kalla buljongen i grädden så blir den snabbare kall. Tillsätt grädden ochbuljongen lite i taget
Köttkorv

Köttkorv

Vill man göra korven lite mer som en Julkorv, så blanda i kanske en tsk nymalda nejlikor. Blanda i buljong, lite i taget

Julkorv - Grynkorv

Blanda alla ingredienser (kornen utan buljongen) med färsen och arbeta väl. Koka korngrynen mjuka i buljongen ca 45 min under lock på svag värme. Sjud korvarna i ca 20 min utan lock i buljong eller lättsaltat vatten med en gul lök och några kryddpepparkorn. 1½ lit köttbuljong

Julkorv - Köttkorv

Sjud korvarna utan lock ca 20 min i buljong eller lättsaltat vatten med gul lök och några kryddpepparkorn

Julkorv

Rör ner buljong och mjölk, blanda väl. dl köttbuljong från tärning. Skär bogfläsk i mindre bitar och mal det en gång genom köttkvarnens fina skiva

Julkorv 2010

Fläskbuljong. Det här är Tore Wretmans klassiska julkorv från Svensk Husmanskost. Se till att kött, mjölk och buljong är kallt

Julkorv

Häll på spadet eller buljongen följt av mjölken, blanda väl. 2½ dl fläskspad eller köttbuljong. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten

Grönkålssoppa med julkorv

Späd med resten av buljongen och smaka avmed salt och peppar. Späd med ca 1 liter av buljongen och låt sjuda ca 5 minuter. 1,5 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong av tärning. 300 g kokt julkorv

Grönkålssoppa med julkorv

Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Dra plasten av ätfärdig julkorv, skiva korven och låt den bli riktigt het i sjudande soppa, det tar cirka 5 minuter. 2 tärningar (kalv)buljong. 300 g julkorv

Morotssoppa med julkorv

Lägg i stor gryta, slå på vatten, smula i buljong och koka upp på hög värme. 300 g julkorv. 2 hönsbuljongtärningar

Norsk/Dansk ribbestek med knaprig svål

Eller kokta grönsaker, rödkål, julkorv. Servera med kokt mandelpotatis, surkål och en sås gjort på buljongen från revbensspjällen, grädde, kanske lite torr sherry och en redning