Tillsätt sedan margarin, salt, socker, russin, ägg och vetemjölet (spara lite till utbaket). Pricka degarna och pensla med vatten innan bakning, som sker under folie i 200° mitt i ugnen i ca 45 min. 250 g russin
Den som råkar vara på plats (ofast min syster enär hon bor där) får kallt räkna med att checka in en extra resväska fylld med julgott på flyget till Sverige, annars kommer resten av familjen giva den tomhänta på moppo
Kolla med en sticka att kakan är färdigbakad i mitten innan du tar ut den ur ugnen. Ta fram en liten skål och lägg i aprikoser, tranbär och russin, ställ skålen åt sidan
Lägg nästan allt vetemjöl fullkorn och vetemjöl, socker, smulad jäst, salt, ägg, kardemumma, mandelspån, russin och tropical mix i degbunken till köksmaskinen med degkrokar monterade
En riktig julkaka, fullproppad med godsaker. Jag lät körsbären och russinen dra i lite päroncognac över natten, och blandade sedan med ytterligare frukt och nötter
Jag gör dock min egen variant smaksatt med mycket vamilj och citronskal. Knåda ut degen och fördela hälften av mandelrussinen och rulla ihop och forma till en boll
Det finns massor med olika recept på panettone, men jag hittade inget glutenfritt recept som jag riktigt trodde på, så jag gjorde helt enkelt min egen variant
Ifall du vill testbaka denna ståtliga julkaka så har du ett medelsvårt recept nedan. Forma degen till en rundel och lägg den på plåt klädd med bakplåtspapper