Kakan som är en tysk julkaka består av en tung och saftig vetedeg. Sedan massor av år har denna kakan blivit min signaturjulkaka som jag måste göra varje år
Ifall du vill testbaka denna ståtliga julkaka så har du ett medelsvårt recept nedan. Panettone, italiensk julkaka Spara Skriv ut Ingredienser 100 g Torkad frukt, till exempel hackade russin och aprikoser 100 g Korinter 3 msk rom alternativt 3 msk svart bergamott-te (exempelvis Earl gray) 7 ½ dl vetemjöl 2 påsar Torrjäst (14g) 2 dl rumstempererad mjölk 1 tsk vaniljsocker ½ riven citron (skalet på en ekologisk sådan) 120 g smör eller margarin 1 ¾ dl florsocker 6 st äggulor Florsocker att toppa kakan med Instruktioner Blanda korinter med de torkade fruktblandningen och rom (eller te). 100 g Korinter
Stollen är en tysk julkaka gjord på en mäktig vetedeg som kryddas på olika sätt, tex med muskotnöt, kanel, kardemumma, kanderade citrusskal och ofta innehåller den romrussin och ibland även marsipan
Häll försiktigt och sakta i russin, konjak, korinter och citron under omrörning. 100 g korinter. Rör ihop smör och socker, tillsätt äggen utan att vispa
Blanda russin och korinter i litet av mjölet. 1 dl sköljda torkade korinter. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt omrörning