Julgodis måste inte innebära sockrig kola och glutenstinna lussekatter. The post Pepparkakskulor – Nyttigare julgodis appeared first on ceciliafolkesson
Idag så har jag kokat choklad kola. Det betyder att du kyler ner nån tsk av den kokande kolan i ett glas med kallt vatten, och du kan forma till en kula
Mamma har bakat en sjukt god kolasort i år med flingsalt. Det som var lite speciellt med kolan förutom saltet var att det var en ganska hård och knaprig kola, kolabräck helt enkelt
Sist men inte minst blir det polkagriskola, detta kan vara ett va de godaste julgodisen. Det här med att koka knäck och kola är lite klurigt, för det gäller att få till rätt temperatur
Lakritskolan blev den klara favoriten, så den burken blev tom först. Mattias faster frågade om receptet på Marknadskolan också, för de var tydligen godare än de hon brukade göra
Godaste kolan. Jag har gjort första omgången kola den här julen (fler lär det bli). Inte vilken kola som helst utan en riktigt god och mjukseg kola med smak av lakrits och salmiak
Jag fick skynda mig att fota dessa kolor innan maken åt upp alla, för han älskar verkligen kola. Men tänk på att kolasmeten blir riktigt varmt, så på med grytvantar och akta barnen
Smakar ungefär som kola men fastnar inte i tänderna. Under tiden lagar jag julgodis på spisen. Jag är fortfarande utan ugn och det är osäkert när jag får en ny