Ingredienser1 liter hemmagjord äppeljuice (saftiga äpplen i en juicecentrifug)1 kanelstång5 nejlikorEventuellt en bit ingefära, torkad eller färskEventuellt några pomeransskalEventuellt några färska apelsinklyftor med skalGör så härLägg alla ingredienser i en kastrull och värm till kroppstemperatur
Lägg bollarna i frysen i ca 1 timma och servera sedan till julglöggen. Skär ner ostarna och lägg i en matberedare och häll på grädden så att det blir en formbar smet
Jag använde mig av Per Morbergs julglögg och den passa utmärkt i såsen. Smarriga färsbiffar med smak av schalottenlök och dijonsenap blev veckans första middag
Varje jul kokar jag denna julglögg perfekt för ruggiga kvällar i soffan. Lingon. På radio pratade de häromdagen om att lingon var på G, snart kommer det vara inne att äta lingon
Idag blir det en sats tillSnabbaste pepparkakorna till Advent och julglöggen. 30 - 40 stca 200 g pepparkaksdeg egen eller köpedeg150 g skållade och skalade mandlarUgn 200 grader
Julglögg är varmt, gott och sött. Och söt måste den så klart vara - det hör till. Men, du kan göra en egen juldricka/glögg som innehåller mindre socker, men fortfarande smakar juligt, värmande och gott
Per har släppt 4 st olika glögger – en starkvinsglögg med klassiska glöggkryddor och precis lagom sötma, den alkoholfria svartvinbärsglöggen och två lättglögg i smakerna julglögg och rosé — fyra varianter som garanterat gör glöggmyset lite festligare